Guardiola feladta, már nem érdekli a bajnoki cím a Premier League-ben

A Manchester United nyerte 2-1-re szombaton a derbit a Manchester City ellen, és a vesztes csapat menedzsere, Josep Guardiola szerint a házigazdák egyenlítő gólja lesről esett, ám nem emiatt kesergett elsősorban. A saját együttesének a játéka keserítette el, és kijelentette, őt már nem érdekli a Premier League, mert úgy véli, nem nyerhetik meg a bajnokságot, pedig ezt még nagyon korai kimondani.

Magyar Nemzet
2023. 01. 15. 8:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár sokáig úgy tűnt, a City nyeri a manchesteri rangadót az United ellen az Old Traffordon, a hazai csapat előbb egy nagy vihart kavaró góllal egyenlített, majd Marcus Redford találatával a győzelmet is megszerezte – ő egyébként a világbajnokság óta minden meccsén eredményes volt. Sőt rekordot is döntött: 67 Premier League-góljából 27 volt a mérkőzés győztes gólja, ami a legmagasabb arány a liga történetében az ötvennél több gólt szerző játékosok között (40,3 százalék).

 

Az egyenlítéshez visszatérve: a 78. percben Rashford kilépett volna a védők közül, de egyértelműen lesen volt, így nem ért labdába, átengedte a mögötte, majd mellette loholó Bruno Fernandesnek, aki 17 méterről betekerte a labdát (1-1). Azt nem mondhatjuk, hogy a passzív lesen levő Rashford nem zavarta volna a City védői. A történteket ide kattintva nézheti meg. Josep Guardiola, a kárvallott Manchester City menedzsere a mérkőzés után egyértelművé tette, hogy nem ért egyet a játékvezető döntésével, de azt is, hogy a vereséget nem ennek tulajdonítja:

– Les volt, teljesen egyértelmű. Ismerem a szabálykönyvet, de ez akkor is les. Más kérdés, hogy azzal is tisztában vagyok, milyen játékot nyújtottunk ma. Az, hogy ezt a gólt megadták, egy dolog, a nagyobb gond az, ahogyan futballoztunk. Mélyen a saját szintünk alatt játszottunk, így nem nyerhetjük meg a bajnokságot. Már nem is érdekel a Premier League. Nem érdekel a Ligakupa sem. Rengeteg trófeát nyertünk az elmúlt években, ezeket is megnyertük nemegyszer, így nem gond, ha most nem sikerül. Nem számít. Ami számít, az a játékunk, és ez kiábrándító volt most.

Fotó: AFP

A nyilatkozatból kiderül, hogy nem volt jó hete a katalán edzőnek és a csapatának, ugyanis néhány napja kiesett a Ligakupából, miután 2-0-ra kikapott a Southamptontól. Guardiolát manapság rengeteg kritikát kap, a bírálói szerint túlgondolja a taktikát, túlságosan is ravasz próbál lenni, ami nem vezet jóra. Különösen a Chelsea elleni bajnoki meccset hánytorgatják fel neki (bár a csapata 1-0-ra nyert), másfél hete ugyanis teljesen felforgatott csapatot küldött pályára, a legtöbb futballistáját idegen tőlük idegen posztokra tette, később bocsánatot is kért játékosaitól, különösen a bal oldali védő helyett jobb oldali támadóként bevetett Joao Cancelótól, akit akkor le is cserélt a szünetben.

Amúgy pedig korai még feladnia a bajnoki címről szőtt álmokat a Manchester Citynél. Igaz, az Arsenal öt ponttal vezeti előtte a tabellát, és ha vasárnap este megnyeri a londoni rangadót a Tottenham vendégeként, akkor ez a különbség nyolcra nő, ám ez nem minden. Az ősszel II. Erzsébet királynő halála miatt az Arsenal és a Manchester City összecsapását elhalasztották, így a két csapat még kétszer találkozik egymással, és ha Josep Guardiola együttese mindkétszer nyer, máris nyílttá válik a versenyfutás az aranyéremért.

Premier League, 20. forduló

pénteken játszották:

Aston Villa–Leeds United 2-1 (1-0)

szombaton játszották:

Manchester United–Manchester City 2-1 (0-0)

Brighton–Liverpool FC 3-0 (0-0)

Everton–Southampton 1-2 (1-0)

Nottingham Forest–Leicester City 2-0 (0-0)

Wolverhampton Wanderers–West Ham United 1-0 (0-0)

Brentford–Bournemouth 2-0 (1-0)


vasárnap játsszák:

Chelsea–Crystal Palace 15.00

Newcastle United–Fulham 15.00

Tottenham Hotspur–Arsenal 17.30

Borítókép: Josep Guardiolát sok kritika éri manapság (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.