Messi Ronaldo ellen, holnap erre figyel a világ – kétmillió jegyigénylés volt

Csütörtökön Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban egy bemutató meccsen több mint két év után újra egymás ellen játszik Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. Messi ott lesz a Paris Saint-Germain együttesében, míg Ronaldo egy vegyes csapatban lép pályára, amely szaúdi klubja, az al-Nasszr és a szintén szaúdi al-Hilal játékosaiból verbuválódik.

Magyar Nemzet
2023. 01. 18. 14:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paris Saint-Germain tulajdonosi köre a katari kormányhoz köthető, és az együttműködés keretében a francia szárcsapat ma megérkezett a katari fővárosba, Dohába, ahol a kötelezettségeinek eleget téve többek között már találkozott a csapat katari szurkolóival is. nem mellékesen Katar turisztikai nagyköveteként is tevékenykedik.

Messi
Messi Katarban is nagyon népszerű. Forrás: Twitter/Saint-Germain

A túra „nagy durranása” azonban az, hogy a PSG a szomszédos Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban pályára lép egy hírverő meccsen, mégpedig az al-Nasszr és az al-Hilal legjobbjaiból verbuválódó csapat ellen. S így Lionel Messi és az al-Nasszrhoz igazolt Cristian Ronaldo egymás ellen játszik. A hétszeres aranylabdás argentin és az ötszörös aranylabdás portugál legutóbb 2020 decemberében  találkozott a pályán. December 2-án a Bajnokok Ligája G csoportjában Juventus Torinóban 2-0-ra kikapott a Barcelonától, és a Barca második gólját éppen Messi szerezte a 91. percben. December 8-án viszont a Juve 3-0-ra győzött Barcelonában, és Ronaldo két 11-est is értékesített. (Ebben a csoportban szerepelt a Ferencváros is.)

Azóta nagyot változott a világ, hiszen Messi a következő évben a PSG-be igazolt, s ott ugyan BL-t nem tudott nyerni, tavaly Katarban az argentin válogatottal 35 évesen végre világbajnok lett, s a vb legjobb játékosa címét is bezsebelte. Ronaldo a Juventussal nem nyert BL-t, a Manchester Unitedhez igazolt, ahonnan tavaly dicstelenül távozott, a vb-n a portugál válogatott a negyeddöntőben elvérzett a marokkóiakkal szemben, s a 37 éves CR7 már csak Szaúd-Arábiában talált magának csapatot. Ronaldót az év elején mutatták be Szaúd-Arábiában, de az Angliából magával hozott kétmeccses eltiltása miatt eddig még nem léphetett pályára a bajnokságban.

Ronaldo már az al-Nasszr mezét viseli. Forrás: Twitter/ALNassr FC

Mondani sem kell, hogy a két korszakos egyéniség, Messi és Ronaldo összecsapása még most is hatalmas érdeklődést generál, a csütörtöki Riyadh Season Cup elnevezésű gálameccsre 170 országból több mint kétmillió jegyigénylés érkezett! A Fahd Király Stadionban 68 ezren láthatják a mérkőzést.

Messi és Ronaldo mellett és Mbappé is ott lesz a pályán

A találkozó árverésre bocsátott VIP-belépjét pedig 2,66 millió dollárért, átszámíta egymilliárd dollárért vitte el egy szaúdi üzletember, Musref al-Hamdi, az AqarOne ingatlanbefektetési konzorcium ügyvezető igazgatója. Az exkluzív jegy tulajdonosaként részt vehet a mérkőzést követő ceremónián, beléphet az öltözőkbe, találkozhat és fotókat készíthet a játékosokkal, így Messivel és Ronaldóval is. No meg a több sztárral is, mert a PSG-vel megérkezett többek között Kylan Mbappé és Neymar is.

A PSG múlt szombaton a francia bajnokságban 1-0-ra kikapott Rennes-ben, de ezen már túlléptek a franciák, jó hangulatban telt az  útjuk az arabokhoz.

 

Borítókép: A mérkőzés plakátja (Forrás: PSG)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.