A Liverpool edzője örül, hogy most a Real Madrid következik

Ma este újabb két mérkőzéssel folytatódik a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza. A nap rangadóját a Liverpool és a Real Madrid vívja, a két tavalyi döntős angliai összecsapását a nagykárolyi Kovács István vezeti. A másik mai mérkőzésen a tavalyi Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurt fogadja az olasz bajnokság éllovasát, a Napolit.

Magyar Nemzet
2023. 02. 21. 6:50
Jürgen Klopp Liverpool
Jürgen Klopp Liverpool Fotó: Peter Powell Forrás: EPA
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén már a nyolcaddöntőben megismétlődik a tavalyi döntő párosítása: a Liverpool és a Real Madrid párharcának első felvonását ma az Anfielden rendezik. A Liverpool az elmúlt években csak rossz élményeket gyűjtött a spanyol csapatról: a 2018-as és a 2022-es finálét is elveszítette a Real ellen, míg 2021 tavaszán a spanyolok a negyeddöntőben búcsúztatták Jürgen Klopp csapatát. A Liverpool a bajnokságban éppen kezd magára találni, a borzasztó január után legutóbbi két Premier League-meccsét megnyerte, a városi rivális Evertont, majd a Bajnokok Ligája-szereplésre hajtó Newcastle Unitedet is 2-0-ra győzte le.

Dárwin Núnez Liverpool
Dárwin Núnez felépülésében bízik a Liverpool (Fotó: AFP/Oli Scarff)

– Nagyon örülök neki, hogy most vívjuk ezt a párharcot, és nem egy hónappal ezelőtt kellett – erősítette meg Klopp, akinek csapata a bajnokságban a két említett győzelem dacára csak a nyolcadik helyen áll, azaz a Liverpool egyetlen esélye az idei trófeanyerésre a Bajnokok Ligája. – A Real Madrid ellen szuper meccset kell játszanunk, sőt két szuper meccset, de nagyon várjuk az összecsapást.

A Newcastle elleni győzelem során gólt szerzett az uruguayi Darwin Núnez is, ám utána le kellett cserélni, Klopp ugyanakkor nem zárta ki, hogy a támadó pályára léphet a mai mérkőzésen. Núnez hétfőn együtt is edzett a társakkal.

A Real Madrid biztosan nem számíthat Toni Kroos és Aurélien Tchouaméni játékára, mindkét középpályást az influenza döntötte le a lábáról. A szombati, Osasuna elleni 2-0-s győzelem alkalmával Karim Benzema sem lépett pályára, de az Aranylabda címvédője Liverpoolban várhatóan már ott lesz a pályán. Carlo Ancelotti ugyanakkor a jövőt is építi, az Osasuna ellen gólpasszal debütált a La Ligában a tizennyolc éves Álvaro Rodríguez.

Karim Benzema
Benzema várhatóan ott lehet a Real Madrid kezdőjében (Fotó: AFP/Javier Soriano)

– Nem könnyű egy fiatal srác számára az akadémiáról érkezve pályára lépni, és koncentráltnak maradni. Ő tíz perc alatt letette a névjegyét, megteremtette a különbséget, hiszen gólpasszt is jegyzett. Biztos vagyok benne, hogy segíteni fog még bennünket az idény során. Beszélnem kell Raúllal Álvaro jövőjéről, de egy olyan játékosról van szó, akit szeretnénk játszatni az első csapatban – mondta róla Ancelotti, aki más játékosok kapcsán is egyeztetett a második csapatot irányító klublegendával. Mario Martín és Sergio Arribas sem játszhatta végig a hét végi találkozóját a tartalékcsapatban, adott esetben ők is bevethetők lehetnek ma este.

A Real Madrid sincs kimondottan jó helyzetben hazája bajnokságában, bár a Liverpoolhoz képest sokkal jobb a pozíciója. A királyi gárda a második helyen áll, de hátránya nyolc pont a nagy rivális Barcelona mögött. A két tavalyi BL-döntős meccsét a 2022-es Konferencialiga döntőjének játékvezetője, a nagykárolyi Kovács István vezeti. A sípmester a Real Madridnak tavaly is angliai meccset vezetett, a Manchester City elleni elődöntős párharc első felvonását. Az akkori góltermést mára is elfogadnánk, 4-3 lett a végeredmény.

Pályán lesz ma este az Európa-liga tavalyi fináléjának egyik főszereplője is: a második számú sorozat címvédője, az Eintracht Frankfurt a Napolit fogadja. A Frankfurt a Werder Bremen elleni 2-0-s győzelemmel hangolt a mérkőzésre, míg a Napoli a Sassuo­lo otthonában nyert, szintén 2-0-ra. Az olasz klub toronymagasan vezeti a Serie A tabelláját, az európai csúcssorozatban viszont soha nem jutott be a negyeddöntőbe, még a BEK-korszakban, Diego Maradona idejében sem. A Frankfurt mindössze másodszor indulhatott az első számú európai sorozatban, az első részvétele alkalmával viszont egészen a fináléig jutott – igaz, ez még az 1959/60-as idényben történt.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések

Liverpool–Real Madrid 21.00 (tv: M4 Sport)
Eintracht Frankfurt–Napoli 21.00 (tv: Sport 1).

Borítókép: Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője (Fotó: EPA/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.