Hihetetlen berlini reakciók Dárdai Márton álomgólja után

A születésnapján lőtt hatalmas bombagólt Dárdai Márton, aki ezzel tért vissza a Hertha kezdőjébe tavaly augusztus óta először. A Bundesligában a kiesés ellen harcoló berlini csapat létfontosságú győzelmet aratott, a Hertha-szurkolók pedig elégtételt éreznek, amiért nem véletlenül követelték a csapatba a Dárdai-fiút. Márton el sem akarta hinni, hogy mekkora gólt lőtt, a berlinieket pedig az apja, Dárdai Pál bombáira emlékeztette a találat.

2023. 02. 13. 9:32
Dárdai Márton
Forrás: Hertha BSC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, a Hertha vasárnap 4-1-re legyőzte hazai pályán a Mönchengladbach csapatát, méghozzá egygólos hátrányból fordítva, s a katartikus vezető gólt (2-1) Dárdai Márton lőtte egy gyönyörűen kivitelezett lövéssel. Íme:

Hihetetlen fontos győzelmet aratott ezzel a Hertha, amely legutóbb tavaly novemberben a Köln ellen szerzett három pontot a Bundesligában, s azóta a mostani meccsig zsinórban négy vereséget szenvedett el. A Mönchengladbach elleni sikerrel fellépett a 16. helyre a berlini csapat, ami legalább már nem automatikus kiesést, hanem osztályozót ér – emlékezhetünk, tavaly is így őrizte élvonalbeli tagságát a fővárosi együttes.

Dárdai Márton ebben az idényben mindössze másodszor volt kezdő a Bundesligában, legutóbb tavaly augusztusban a Dortmund elleni 1-0-s vereség alkalmával volt a kezdő sípszótól a pályán. A tehetséges, német U21-es válogatott védő Fredi Bobic sportigazgató irányítása alatt érezhetően parkolópályára volt kényszerítve, amit erősít, hogy Bobic távozása után rögtön a második bajnokin bekerült a kezdőbe. (A korábbi sportigazgató Hertha-válságban betöltött szerepéről itt írtunk bővebben.)

Dárdai Márton gólja az apjára emlékeztetett

A Hertha-szurkolók elégtételt éreznek Dárdai Márton nagyszerű visszatérése miatt. A klub Facebook-oldalán a német hozzászólások közül szemezgettünk. Egyikük azt írta: „Nem tudom, milyen sok szurkoló követelte be Mártont a csapatba, és örülök, hogy ilyen jól sikerült a meccse.”

Volt, akinek az apa, Hertha-játékosként lőtt bombagóljait juttatta eszébe a középső Dárdai-fiú találata: „Jó volt nézni, harcolt a labdáért és a játéka is rendben volt. Márton gólja ráadásul erősen emlékeztetett az apja góljaira.”

Más pedig Dárdai teljesítménye láttán a vezetőségnek üzent, alighanem a Bobic által elkövetett hibák jövőbeni elkerülésében bízva: „Ha egy kicsit is okos vagy, akkor legkésőbb most elkezdesz belekapaszkodni az ilyen fiatalokba, felépíted őket, mert a vihar közepén van egy-két igazán nagy tehetségünk.”

Legutóbb az U17-ben lőtt gólt tétmeccsen

Maga Dárdai Márton természetesen boldogan nyilatkozott a meccs után, amelynek napján ünnepelte a 21. születésnapját.

– A kezdőbe kerültem, gólt lőttem és megszereztük a három pontot – összegzett az ifjú Dárdai a klubhonlapon. – Nem tudok elképzelni ennél jobb születésnapot. A pályán a lövésemről szinte el sem hittem, hogy ez a valóság. Azt mindenképpen el kell mondanom, hogy a legutóbbi gólom tétmeccsen elég régen volt már. 2018-ban egy U17-es mérkőzésen. Most nyilvánvalóan a győzelem volt a legfontosabb. Megmutattuk, hogy még mindig életben vagyunk, ami hihetetlenül fontos volt. Tettünk egy lépést a helyes irányba, ezen az úton kell folytatnunk.

Dárdai Pál: Nekem nem meglepetés

Az apa, a Hertha-legenda Dárdai Pál, akit Németországban is sokan visszavárnak a csapat kispadjára vezetőedzőként, a berlini stadion lelátóján ünnepelte a születésnapos fia gólját.

– Ekkora gólokat megszokhattak a szurkolók a nagyapjától, drága édesapámtól, tőlem talán kevésbé, bár néha én is eltaláltam a kaput messziről, és most Marci viszi tovább a családi hagyományt – fogalmazott Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak. – Nekem nem meglepetés, hogy nagyszerű a rúgótechnikája, de belső védőként ritkán kerül lövőhelyzetbe. Fantasztikus érzés volt látni, hogy a fiam megszerezte az első Bundesliga-gólját.

Dárdai Márton 2020-ban Bruno Labbadia edzősége idején debütált a Bundesligában a Hertha színeiben, de 2021 tavaszán már az apja, Dárdai Pál vezetése alatt vált húzóemberré a kiesés elleni harcot akkor sikerrel megvívó csapatban. Apja 2021 őszi menesztéséig rendszeresen játszott, azóta viszont csak elvétve, s emiatt januárban a távozása is felvetődött, a Bundesliga II-ben a feljutásért küzdő Hamburg szemelte ki, de végül – talán Bobic távozásának is köszönhetően – maradt a Herthában. S talán most új fejezet nyílik a berlini karrierjében.

Borítókép: Dárdai Márton a gólját ünnepli a Mönchengladbach ellen (Fotó: Hertha BSC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.