A magyar futball fiatal reményei jutottak elsőként az MK elődöntőjébe

Elsőként a Zalaegerszeg jutott be a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe, miután fölényes, 4-1-es győzelmet aratott Mezőkövesden. A zalaegerszegi siker jogosságát Kuttor Attila, a házigazdák vezetőedzője is elismerte, a vendégek mestere, Ricardo Moniz pedig a klub filozófiájának diadalát látja a továbbjutásban.

Magyar Nemzet
2023. 03. 01. 7:58
null
Fotó: gpfoto.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyszáz kilométer oda, négyszáz vissza – ennyit kellett utazniuk azoknak a zalaegerszegieknek, akik otthon felkerekedve kedden este a helyszínen akartak szurkolni a kedvenceiknek. Tiszteletre méltó vállalás, mintegy húszan tették meg, és a végén aligha bánták, mert a ZTE jó játékkal nyert 4-1-re Mezőkövesden, és ezzel elsőként jutott be a Magyar Kupa elődöntőjébe. Az első félidő derekán Bojan Szankovics szerzett vezetést a vendégeknek, ezt a 70. percig tartotta, akkor azonban Molnár Gábor szabadrúgásból kiegyenlített.

A Mezőkövesd beindult a győztes gólért, ám újra a Zalaegerszeg került előnybe, miután Tajti Mátyás remek cselek után talált a hálóba, majd Eduvie Ikoba, valamint Huszti András gondoskodott arról, hogy az egerszegi drukkereknek ne tűnjön hosszúnak az út hazafelé – 4-1-re nyert, és továbbjutott a ZTE! Ráadásul megérdemelten, amit a kövesdiek vezetőedzője, Kuttor Attila is elismert:

– Azoknak a futballistáknak adtam lehetőséget, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, de el kell ismerni, a cserék után javult fel a játékunk. Puhán kezdtünk, de már az első félidőben előrébb tudtunk lépni játékban, a szünetben pedig már mentalitásban is. Ennek is volt köszönhető, hogy sikerült az egyenlítés. Utána nagy erőket mozgósítottunk a győzelemért, aztán gólt kaptunk, úgyhogy az egyenlítésért mentünk. Ma az ellenfél jobban használta ki a lehetőségeit, úgyhogy megérdemelten nyert.

Forrás: Ztefc.hu

A Zalaegerszeg mestere, Ricardo Moniz érthetően roppan boldogan értékelte a látottakat: – Meglepett, hogy a Mezőkövesd öt helyen is változtatott a szokásos kezdőjén, de játszottuk a saját futballunkat, domináltunk az elejétől, ennek eredménye volt a vezetés megszerzése. Aztán sajnos kicsit visszaestünk, nem nyomtunk eléggé, visszaszorultunk, és ez veszélyes helyzetet teremtett. Mondtam a fiúknak, hogy nem szabad így visszaesni, jött is az egyenlítés. Nagyon örülök, hogy Tajti Mátyás remekel az új szerepében, most is két játékost cselezett ki, betört, gólt lőtt. Fantasztikus játék volt. A fehérvári meccs hatalmas lendületet adott, mert előtte voltak szerencsétlenebb periódusaink. Voltak, akik már kétségbe vonták a csapat képességeit, de mi sosem vesztettük el a hitünket a filozófiánkban, hogy magasan letámadunk és fiatal magyar labdarúgókkal játszunk, akik az egész magyar futballnak reményt adnak.

A találkozó összefoglalóját ide kattintva nézheti meg.

A Magyar Kupa további programja

Március 1., szerda: Budafok (NB II)–Kisvárda 17.00 (tv: M4 Sport), Paks–Vasas 20.00 (M4 Sport); március 2., csütörtök: Debrecen–Puskás Akadémia 20.00 (M4 Sport)

Borítókép: A fehér mezes egerszegiek olykor levegőt venni sem engedték a hazai játékosokat (Forrás: Mezőkövesdzsóry.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.