időjárás 23°C Anita , Kármen 2023. június 2.
logo

Egy olimpiai bajnok világklasszis bejelentette: Nem élvezem a sportot

Magyar Nemzet
2023.03.30. 10:50 2023.03.30. 11:07
Egy olimpiai bajnok világklasszis bejelentette: Nem élvezem a sportot

A 28 éves angol szupersztár, a Gyurta Dániel nevével fémjelzett korszak legnagyobb mellúszó klasszisa kijelentette, hogy már nem élvezi a sportot. Peaty szünetet kért, első körben kihagyja az áprilisi brit országos bajnokságot, hogy a nyári vb-re hibátlan erőállapotban legyen.

A 28 éves Adam Peaty a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben indokolta meg döntését, egyúttal jelezte: szerinte az áprilisi országos bajnokság kihagyása segít majd neki abban, hogy a jövő évi párizsi olimpiára fel tudjon készülni. – Mindenki szeretne a helyedben lenni, egészen addig, amíg ténylegesen nem kerül hasonló helyzetbe. Csak kevés ember tudja átérezni és megérteni, hogy a győzelem és a siker mit képes tenni valaki mentális egészségével – kezdte bejegyzését Peaty. – Az emberek nem tudják, hogy micsoda nyomást helyez magára az, aki újra és újra győzni akar. Néhányan talán tisztában vannak vele, hogy pár éve mentális gondokkal küzdök és azt hiszem, őszintének kell lennem ezzel kapcsolatban. Fáradt vagyok, nem vagyok önmagam és nem élvezem annyira az úszást, mint korábban.

Peaty hozzátette: úgy érzi, tudja, mi a megoldás, ezért kell kihagynia a sheffieldi bajnokságot, az edzésekkel viszont nem fog leállni. A mellúszásban 50 és 100 méteren hosszú éveken át verhetetlennek számító Peaty 100-on a riói és a tokiói olimpián is győzött, a japán fővárosban pedig a győztes 4x100-as brit vegyesváltónak is a tagja volt. Nagymedencében nyolc világbajnoki címet szerzett úgy, hogy a 2015-ös, a 2017-es és a 2019-es vb-n is duplázott a két rövidebb mellúszó egyéni számban. Tavaly egy edzésbaleset miatt nem indulhatott júniusban a budapesti világbajnokságon, később a Nemzetközösségi Játékokon viszont szerepelt és ott nyolc év után először veszített 100-on, a döntőben csak a negyedik lett, két nappal később ugyanakkor 50 méteren diadalmaskodni tudott.

Borítókép: Peaty jelenleg nem élvezi az úszást (Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.