Piros Zsombor tovább száguld az első száz felé

Rég volt ilyen szép hétvégéje a magyar tenisznek. Piros Zsombor a portugáliai Oeirasban, Babos Tímea pedig az egyiptomi Sarm-es-Sejkben nyert tenisztornát.

Forrás: MTI2023. 04. 23. 15:29
Piros Zsombor
Hungary's Zsombor Piros celebrates winning against France's Benjamin Bonzi during the Davis Cup qualifying first round tennis match between Hungary and France in Tatabanya, Hungary on February 3, 2023. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP) Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATP-világranglistán karriercsúccsal 143. Piros a 145 ezer euró összdíjazású salakpályás challenger-versenyen hetedik kiemeltként lépett pályára Oeirasban, ahol a fináléban 6:3, 6:4-re verte az argentin Juan Manuel Cerundolót (123.).

Piros Zsombor
Piros Zsombor remek formában versenyez    Fotó: AFP


Piros egyhuzamban a tizedik mérkőzésén hagyta el győztesen a pályát, ugyanis múlt héten Splitben is ő bizonyult a legjobbnak. 

 

A Davis-kupa-válogatott játékos pályafutása negyedik challenger-trófeáját gyűjtötte be. – Két tornagyőzelem egymás után, nem is tudom, mint mondjak – nyilatkozta a döntő után a 23 éves bajnok. – Ez az eddigi legnagyobb sikerem, szeretnék tovább fejlődni, és minél hamarabb bejutni a legjobb százba. Tudom, hogy korábban a nemrég még világelső Carlos Alcaraz is győzött itt, remélem, ez jó ómen nekem – folytatta Piros. 

 Babos Tímea az egyiptomi 25 ezer dollár összdíjazású kemény pályás ITF-tornán diadalmaskodott. A WTA-rangsorban 283. magyar teniszező a vasárnapi döntőben 6:4, 6:1-re verte az orosz Marija Tyimofejevát (222.), és sorozatban tizedik meccsét nyerve idei második trófeáját gyűjtötte be. A párosban kétszeres WTA-világbajnok és négyszeres Grand Slam-tornagyőztes Babos két hete a Mississippi állambeli Jacksonban ünnepelhetett.

Borítókép: Piros Zsombor menetel (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.