Hiába tűnt elérhetőnek a sosem látott csoda

A Boston Celtics 3-0-s hátrányból felállt, kiharcolta a hetedik meccset az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keleti főcsoportdöntőjében. A mindent eldöntő találkozón azonban hazai pályán semmi esélye nem volt a Miami Heat ellen, amely a liga történetének második csapataként nyolcadik kiemelt létére jutott a nagydöntőbe.

Magyar Nemzet
2023. 05. 30. 7:42
Miami Heat v Boston Celtics - Game Seven
BOSTON, MASSACHUSETTS - MAY 29: The Miami Heat pose with the Bob Cousy Trophy after defeating the Boston Celtics 103-84 in game seven of the Eastern Conference Finals at TD Garden on May 29, 2023 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Adam Glanzman/Getty Images/AFP (Photo by Adam Glanzman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images via AFP/Adam Glanzman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány napja benne volt a pakliban, hogy mindkét főcsoportdöntőben söprés lesz. A Denver Nuggets rövid úton le is zárta a nyugati finálét, 4-0-ra elintézte a Los Angeles Lakerst, s története első nagydöntőjére készül. Keleten viszont a Miami Heat 3-0-s vezetése után a Boston Celtics kiegyenlített, így hazai pályán vívhatta a hetedik meccset.

Miami Heat v Boston Celtics - Game Seven
Hiába harcolta ki a hetedik meccset a Boston Celtics, a Miami Heat azon esélyt sem adott (Fotó: Getty Images via AFP/Maddie Meyer)

Ráadásul a Miami már szinte ünnepelhette a továbbjutást, két simább vereség után a hatodik, hazai pályán vívott meccsen három másodperccel a vége előtt átvette a vezetést. A Bostonnak azonban volt válasza.

Ezek után a hetedik mérkőzés esélyesének már a második kiemelt Boston tűnt a nyolcadikként a rájátszásba épphogy becsúszott Miami ellen. Igaz, soha nem fordult még elő az NBA történetében, hogy bármelyik csapat 0-3-as hátrányból megnyerjen egy párharcot.

Bármennyire is közelinek tűnt a sosem látott bravúr, a Miami Heat a második negyedben állva hagyta a Bostont, s vissza sem nézett. Az utolsó játékrészben húsz pont fölött is volt a különbség, végül 103-84-re nyert a Miami, amely ezzel visszavágott a tavalyi, szintén hétmeccses keleti döntőért a Bostonnak.

– Azt hittem, elég jók vagyunk a döntőbe jutáshoz. Jövőre elég jók leszünk – mondta a tavalyi búcsúkor a Heat legnagyobb sztárja, Jimmy Butler. Igaza lett.

A Miami Heat a New York Knicks 1999-es menetelése után mindössze a második csapat lett az NBA történetében, amely nyolcadik kiemeltként főcsoportbajnok lett.

Az NBA idei nagydöntője magyar idő szerint június 2-án hajnalban, 2.30-kor kezdődik a Denver Nuggets és a Miami Heat között, előbbi otthonában.

Borítókép: A Miami Heat nyolcadik kiemeltként lett Kelet bajnoka (Fotó: Getty Images via AFP/Adam Glanzman)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.