Magyarok mindenütt, hasonló céllal, mint a BL-döntős

Szerdán négy magyar futballista is kupagyőztes lehet. Marco Rossi a trófeára hajtó kvartettből csak Lang Ádám játékára számít a válogatottban. Persze bizonyára más lenne a helyzet, ha a Bajnokok Ligája-döntős Internazionale és a Konferencialiga-finalista Fiorentina döntőjén is lenne magyar érdekeltség.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 5:45
Varga Roland Sepsi
Fotó: Facebook/Sepsi OSK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2022/23-as labdarúgó-idény végéhez közeledünk. Ennek egyik jele, hogy több európai országban is kupadöntőt játszanak. Szerdán három különböző országban négy magyar futballista is kupagyőztes lehet: Varga Roland és Tamás Márk (Sepsi OSK) a Román, (Omonia) a Ciprusi, Lovrencsics Gergő (Hajduk Split) a Horvát Kupát nyerheti meg csapatával.

A sepsiszentgyörgyi csapat ritka bravúrra, címvédésre készül, hiszen tavaly a Voluntari elleni sikerrel aratta története első kupagyőzelmét. Annak a sikernek viszont még nem volt részese Varga Roland: a huszonnégyszeres magyar válogatott játékos az ősszel csatlakozott a Sepsihez.

– Szeretnénk hazahozni a kupát – szögezte le az M1 aktuális csatornának Varga, aki nem gondolja, hogy a bajnoki tabella, amelyen a Sepsi az ellenszél ellenére megelőzi a döntőbeli ellenfelét, az Universitatea Clujt, mérvadó lenne a finálé szempontjából. – A finálé egymeccses, nem lehet kijelentetni, hogy ki az esélyesebb. Mi csak magunkkal foglalkozunk, és megpróbálunk a legjobban felkészülni.

Bár Varga a Román Kupát még nem nyerte meg, a Magyar Kupát a Ferencváros játékosaként háromszor is, ráadásul a 2015-ös és a 2017-es fináléban gólt is szerzett. A Sepsi másik magyar válogatott labdarúgója, Tamás Márk viszont pályafutása első kupadöntője előtt áll. A sepsiszentgyörgyi és a kolozsvári csapat Román Kupa-döntőjét 19.30-tól élőben közvetíti az M4 Sport.

legfrissebb válogatott keretéből Lang Ádám az, aki kupagyőzelemért játszik szerdán. A magyar védő csapata szintén címvédésre, összességében viszont már tizenhatodik kupagyőzelmére hajt. A tavalyi diadalból már Lang is kivette a részét, az Ethnikosz elleni tizenegyespárbajban értékesítette is a maga lövését. Idén az AEL Limasszol lesz az Omonia ellenfele, a bajnoki szereplés alapján itt is a magyar érdekeltségű csapat az esélyes.

Ugyanez elmondható a Horvát Kupa döntőjéről, amelyben Lovrencsics Gergő csapata, a Hajduk Split a Sibenikkel játszik. A magyar válogatottságot már lemondott Lovrencsics a sérülése miatt több mint egy hónapja nem állhatott a Hajduk rendelkezésére.

A legrangosabb mai kupadöntőben nem lesz magyar érdekeltség. Az Olasz Kupa fináléjában (21.00, tv: Sport 1) két olyan klub csap össze, amely hamarosan újabb döntőben is érdekelt lesz: a Fiorentina a Konferencialiga, az Internazionale a Bajnokok Ligája fináléjába jutott be.

Borítókép: Varga Roland kupát nyerne a Sepsivel (Forrás: Facebook/Sepsi OSK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.