A Real Madrid nagy dilemmája: ki legyen Karim Benzema utódja?

Lassan felébrednek a Real Madrid háza táján a sokkból, amit Karim Benzema távozása jelentett. A klubtörténet második legtöbb gólját szerző francia csatár Szaúd-Arábiába igazolt, és most már az a kérdés, hogy ki pótolja majd az idényenkénti harminc találatát. Kylian Mbappé vagy Harry Kane érkezését valószínűsítik a legtöbben, de kérdés, hogy akar-e a Real Madrid százmillió eurós nagyságrendű összeget fizetni értük most, vagy inkább taktikázik, és vár egy évet Benzema valódi helyettesítésével.

Magyar Nemzet
2023. 06. 14. 8:19
Karim Benzema
Real Madrid Fotó: Twitter/Real Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz napja jelentették be, hogy a 2009-es érkezése után elhagyja a Real Madrid csapatát, és mivel lejár a szerződése, ingyen igazol Szaúd-Arábiába, az Al-Ittihadhoz. Carlo Ancelotti vezetőedzőt saját elmondása szerint meglepte a döntés, ami arra utal, hogy a klub nem volt felkészülve a 35 éves, aranylabdás csatár távozására.

Benzema
Karim Benzema már nem a Real Madrid játékosa

Benzema személyében nemcsak a Real legrégebbi játékosa hagyja el a Santiago Bernabéut, hanem egy olyan csatár, aki az elmúlt öt idényben 28 és 44 gól között termelt. Benzema vette át 2018-ban Cristiano Ronaldótól az első számú góllövő szerepét. A francia a klubtörténet második legeredményesebb játékosa 354 góllal, e tekintetben egyedül Ronaldo áll előtte (450).

A nyári átigazolási időszak legnagyobb kérdése, hogy a Real Madrid kivel pótolja a Benzema által hagyott űrt. Mert valakivel – így vagy úgy – muszáj lesz.

Mik a Real Madrid lehetőségei?

Benzema távozásának bejelentése után azonnal felröppentek Párizsból való elvágyódásának hírei, ami persze nem véletlen. A Real 2014 óta szemmel tartja a francia támadót, tavaly pedig már olyan közel járt a leigazolásához, hogy sokan már tényként kezelték az érkezését, ám Mbappé végül visszakozott, s inkább szerződést hosszabbított a PSG-vel.

Most azonban Mbappé bejelentette, hogy a 2024 nyaráig szóló megállapodást biztosan nem hosszabbítja meg, így ha PSG a pénzt akar látni érte, már most el kell adnia. Kézenfekvő lenne, hogy Mbappé végre Madridba költözik a nyáron, csakhogy Florentino Pérez klubelnök taktikázhat. A PSG ugyanis a Daily Mail szerint kétszázmillió eurót akar Mbappéért, ám a Real mindenhatója kijelentette, ezt az árat nem hajlandó megadni, akkor inkább vár egy évet, és jövőre ingyen viszi.

Ezzel egybecseng a játékos szándéka is, aki kijelentette, a következő idényben is a PSG mezét szeretné viselni.

Mi van, ha Mbappé máshova igazol?

Várni egy évet persze kockázatos dolog, hiszen a PSG kikényszerítheti Mbappé távozását már most, vevőjelölt pedig alighanem akadna a világ egyik legjobb, ráadásul még mindig csak 24 éves csatárára.    

Ha Mbappé leigazolása mégsem jönne össze, is opció a Real Madrid számára. Az angol válogatott csapatkapitányának szerződése ugyancsak jövő nyáron jár le a Tottenhammel, amely legszívesebben külföldre adná el a legnagyobb sztárját, hogy ne erősítse az angliai riválisokat. 29 évesen Kane is szeretne már olyan klubban játszani, amelyben trófeákért küzdhet, az ára is kevesebb, mint Mbappéé, őt állítólag százmillióért meg lehetne szerezni. Kérdés, hogy Pérez áldozna-e ennyit rá, hiszen Kane júliusban már a harmincat tölti.

Ha se Mabppé, se Kane, akkor ki?

Nehezítheti a Real Madrid helyzetét, hogy a hírek szerint 103 millió euróért érkezik a Dortmundból. Még egy hasonlóan drága igazolást pedig nem biztos, hogy megengedhet a klub magának ezen a nyáron.

Ezért is lehet vonzó a lehetőség, hogy Mbappé vagy Kane egy év múlva ingyen csatlakozzon a klubhoz, ez esetben viszont nagy kérdés, hogy ki lesz a középcsatár a következő idényben.

A gólok termelése Vinícius Júniorra hárulhat, aki már a mostani évadot is 23 találattal zárta. Annak idején Ronaldo sem középcsatárként volt a Real legjobb gólvágója, hasonló szerepet kaphatna a brazil támadó.

Ugyanakkor klasszikus csatár jelenleg csak a 18 éves uruguayi Álvaro Rodríguez a keretben, hiszen Benzema mellett Mariano Díaz is távozik a nyáron. A Palmeiras 16 éves csodacsatára, Endrick csak a jövő nyáron csatlakozik a Realhoz 35 millió euróért, így a most következő idényben gyakorlatilag nem lenne a klubnak épkézláb megoldása a középcsatár helyzetére.

Borítókép: Karim Benzema pótlása komoly fejtörést jelent a Real Madrid számára (Forrás: Twitter/Real Madrid)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.