Momir Ilics: Nem mondom, hogy könnyű, de nem aggódom

A magyar bajnok Telekom Veszprém brutálisan nehéz csoportba került a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. Momir Ilics csapata többek között a címvédő Magdeburg, az előző Final Four bronzérmese, a Barcelona és a dán bajnok GOG mellé kapott besorolást. A Veszprém edzője azonban nem aggódik. Mint mondja, nem az a típus.

Szilágyi László (Bécs)
2023. 06. 27. 12:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telekom Veszprém edzője, Momir Ilics a BL-sorsolás előtt egykedvűen álldogált a liftben, majd amikor félig viccesen odavetettem neki, hogy rendkívül izgatottan várom a csoportkör beosztását, nem bírta visszatartani a nevetését. Komolyabbra fordítva a szót, később megjegyezte, hogy tulajdonképpen szinte mindegy, hogy melyik csapattal kerül a csapata egy csoportba, mert a fontos dolgok majd az egyenes kieséses szakaszban, jövő tavasszal derülnek ki.

Ilics nem aggódik      Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Ilics ezért sem pánikolt a sorsolás után, pedig erős ellenfelekkel került egy csoportba a csapata. – Nem mondom, hogy könnyű, de nem aggódom – kezdte a magyar–szerb kettős állampolgár edző. – A Barcelona játékerejét mindenki ismeri, a címvédő Magdeburgot láthattuk a Final Fourban, a dán GOG ellen az előző szezonban is nehéz volt. A Plockról mindent elmond, hogy szoros meccset játszott a Magdeburggal a kölni négyes döntőért. És ott van még a Montpellier… 

Veszprémben mindig magasak az elvárások, ehhez már hozzászoktam. A nyomáshoz is, de ezzel nincsen bajom, ez az élsport velejárója. A csoportkörben nagyon éles meccseink lesznek, de az igazán fontos kérdések majd csak jövő tavasszal, az egyenes kieséses szakaszban derülnek ki – adott gyorsértékelést a helyszínen a Telekom Veszprém edzője.

A Győri Audi ETO-t a klub nemzetközi és kommunikációs igazgatója, Szabó Tamás képviselte. – Nem lehetünk elégedetlenek a sorsolással. Érdekes meccsnek ígérkezik az Odense elleni összecsapásunk, az új edzőnk, Ulrik Kirkely a dán csapattól érkezett hozzánk, a régi klubja ellen vezetheti az ETO-t. Az előző szezon Final Four-ban szerepelt csapatai, a dán Esbjerg és a címvédő norvég Vipers a Ferencvároshoz került, de az egyenes kieséses szakaszban akár majd őket is megkaphatjuk. A mi csoportunkban szerepel a CSM Bukarest, a Brest Bretagne, mindkét csapat évek óta építkezik, a Buducsnoszt Podgorica komoly hagyományokkal rendelkezik.

A női BL csoportbeosztása:

A Ferencváros a hivatalos honlapján szólaltatta meg az új edzőjét, Martin Albertsent.

Borítókép: Ilics (jobbra) tudja, mikor kell igazán jól játszani (Fotó:Veszprém Megyei Napló)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.