A Dárdai család rekordja: apa és három fia egy klubban, a Herthánál

A maga nemében világcsúcs: Dárdai Pál a német másodoszályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha csapatánál dolgozhat együtt a három fiával, Bencével, Mártonnal és a ma a klubhoz visszatért Palkóval. Apa és három fia egy profi klubban, ez egyedülálló.

Magyar Nemzet
2023. 07. 25. 11:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történelmi pillanat Dárdai Palkó berlini igazolása: a német profi futballban, sőt az egyetemes profi labdarúgás történetében még nem akadt példa arra, hogy egy vezetőedző három fiát is a csapatába állítsa. A Herthánál ez történik: az egyszeres magyar válogatott legidősebb fiát, a német–magyar kettős állampolgár Dárdai Palkót, és a most a Fehérvár FC-től megszerzett középpályás két testvérét, Mártont és Bencét is edzheti a német másodosztályú klubnál.

– Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ismét a Hertha BSC játékosa lehetek. Futballistaként és emberként is fejlődtem Magyarországon. Kisfiúként mentem el innen, és érett játékosként tértem vissza. Az a célom, hogy sok örömet szerezzek ennek a klubnak, amelynek különlegesek a szurkolói – mondta ifjabb Dárdai Pál.

A Hertha kedd délelőtt jelentette be, hogy szerződtette ifjabb Dárdai Pált. Az egyszeres magyar válogatott játékos hároméves szerződést írt alá.  

Borítókép: Dárdai Palkót bemutatta a Hertha (Fotó: Herthabsc.de)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.