Djokovics wimbledoni üzenete: Hecceljenek csak, én jól járok vele

A wimbledoni tenisztornán szereplő Novak Djokovics a hazai közönségnek üzent a második fordulós mérkőzése után. A 23-szoros Grand Slam-győztes klasszisnak meggyűlt a baja néhány szurkolóval a találkozó alatt, Djokovics ennek ellenére arra kérte őket, a továbbiakban is hecceljék őt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 07. 11:09
Novak Djokovics
Serbia's Novak Djokovic reacts as he plays against Australia's Jordan Thompson during their men's singles tennis match on the third day of the 2023 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 5, 2023. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a második fordulóban aratott győzelme volt pályafutása legkönnyebb mérkőzése Novak Djokovicsnak. A szerb klasszis ugyan három szettben múlta felül Jordan Thompsont, de a világranglistán 70. helyezett ausztrál az első simább játszma után két szorosabbra kényszerítette őt.

Novak Djokovics
Djokovics sikerrel letudta az első két meccsét Wimbledonban Fotó: AFP/Anadolu Agency/Stringer

Ráadásul nem Thompson volt a rekordbajnok egyetlen ellenfele szerdán, néhány néző is kipécézte őt magának. Djokovics végül nem zavartatta magát, és 6-3, 7-6 (4), 7-5-re nyert, majd az őt heccelő szurkolóknak üzent.

– Valójában szívességet tesznek nekem ezzel. Minél inkább ellenem szurkolnak, én annál jobban járok. Felébresztenek bennem valamit, amit valószínűleg nem akarnak látni – a győztest 

nyilatkozta a szerb újságíróknak a korábbi világelső, majd hozzátette, természetesen ő is szívesebben teniszezne kellemesebb körülmények között. – Játékosként azt kívánod, hogy a nézők többsége melletted álljon. Én sem szeretek ellenséges környezetben játszani. De a pályafutásom során eddig azt vettem észre, hogy a szurkolók többnyire az ellenfelem támogatták. Ez a sorsom, és ez így rendben is van, bár be kell vallanom, hogy néha nekem is nehezemre esik elfogadni ezt. Előfordul, hogy nem tudom mire vélni a nézők reakcióját, de joguk van azt mondani, amit csak szeretnének. Néha egyesek durva dolgokat is bekiabálnak – és ha ez megtörténik, azt várják el tőlem, hogy válaszoljak. Ez előfordult már mindenfelé, a nagy tornákon is. Ezzel extra energiát adnak nekem, arra motiválnak, hogy még jobban játsszak – árulta el Djokovics.

 

Igazi csemege: jól ismert ellenféllel néz szembe Djokovics

A jó játékára a harmadik fordulóban is szüksége lesz a 23-szoros Grand Slam-bajnoknak, ugyanis a pénteki nap fénypontja, az esti program (jelenleg 19 órára van kiírva a mérkőzés) fő attrakciója a veteránok csatája lesz Wimbledonban a 38 éves Stan Wawrinka és a 36 éves Djokovics között. A két teniszező közös múltja hosszú időre nyúlik vissza, huszonhatszor találkoztak egymással az ATP-touron, amiből húszat a szerb nyert meg, de a legutóbbi három meccsből kétszer Wawrinka bizonyult jobbnak – még 2016-ban és 2019-ben.

Borítókép: Mintha csak azt üzenné a kép a szurkolóknak: akárhogy is fáj, Novak Djokovics a sztár (Fotó: AFP/Sebastien Bozon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.