Fucsovics néha nem szereti nézni Alcaraz játékát

Fucsovics Márton értékelte a maga mögött hagyott wimbledoni teniszbajnokságot. A legjobb magyar teniszező bejelentette, hogy megcélozza a top 50-et, de az első 40 közé vágyik. Szóba jött Novak Djokovics és a világelső, Carlos Alcaraz is.

Magyar Nemzet
2023. 07. 19. 18:33
Tennis: ATP Tour - Stuttgart
Tennis: ATP Tour-Stuttgart 16 June 2023, Baden-Württemberg, Stuttgart: Tennis: ATP Tour - Stuttgart, Singles, Men, Quarterfinals. Fucsovics (Hungary) - Fritz (USA). Marton Fucsovics reacts after his victory. Photo: Marijan Murat/dpa (Photo by MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Marijan Murat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

elmondása szerint a Nagy Péter, Palágyi Miklós, Vaskó Balázs edzői stáb jó hatással van rá, és nagyon közel van idei tervei megvalósításához. – Ők rá tudtak bírni a kemény melóra. Decemberben nagyon jó alapozást csináltunk, ennek köszönhetően nagyon jó fél évet zártunk. Jelenleg 54. vagyok a világranglistán, és lassan meglesz a top 50 is, úgyhogy jó irányba haladunk – mondta az M1 aktuális csatorna megkeresésére a 31 éves teniszező, majd hozzátette: a következő cél a legjobb 40.

Wimbledon Championships 2023 - Day 3
Wimbledonban idén három meccset nyert meg. Fotó: EPA/Tolga Akmen


Fucsovics pozitívan tekint vissza idei teljesítményére, bár a salakos szezonnal nem teljesen elégedett. A füves pályás versenyeken viszont több nagyobb skalpot is bezsebelt, így például a stuttgarti tornán legyőzte az ATP-rangsorban akkor nyolcadik amerikai Taylor Fritzet, emellett pedig pályára lépett Danyiil Medvegyev, Holger Rune és Novak Djokovics ellen is. – Sokat lehet tőlük tanulni, a meccseken is, de főleg a versenyek előtti edzéseken. Jannik Sinnerrel például sokat szoktam gyakorolni, szinte minden Grand Slamen hozunk össze közös edzéseket. Djokovicstól leginkább azt lehet elsajátítani, hogy rendíthetetlen, és magától nem fog hibázni ezen a szinten – emelte ki Fucsovics, akit kifejezetten feldobott a wimbledoni centerpálya hangulata. 

– Kihagyom a salakpályás versenyeket és inkább kemény pályára készülök, a fő attrakció pedig a US Open lesz, arra kellene a legjobb formámba kerülnöm – hangsúlyozta a magyar teniszező, aki a közeljövőben két challenger besorolású tornán, majd Cincinnatiben és Winston-Salemben szerepel a New Yorkban sorra kerülő US Open előtt. Fucsovics arra is kitért, hogy a teniszben évek óta érzékelhető egy új generáció felbukkanása, a jelenlegi spanyol világelső Carlos Alcarazon kívül több tehetséges huszonéves is feltűnt a pályán. – Néha nem szeretem nézni Alcarazt, mert húszévesen annyira jól játszik, hogy nem is értem, én néha mit csinálok a pályán. Fantasztikus, amit művelnek, de azért remélem, hogy még fogok velük játszani és azért egyszer-kétszer meg fogom őket verni – zárta gondolatait Fucsovics Márton.

Borítókép: Fucsovics Márton (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.