„Szoboszlai, az Anfield új kedvence” – videós összefoglaló a meccs emberéről

Szoboszlai Dominik természetesen boldogan és elégedetten nyilatkozott a Bournemouth elleni 3-1-es győzelem után. A Liverpool szurkolói a csapat legjobbjának választották a magyar középpályást, az egyik rajongói oldal pedig a következő felütéssel készített videós összefoglalást róla: Az Anfield új kedvence. Szoboszlai azt emelte ki, egyre jobban megértik egymást a csapattársakkal, Kerkez Milossal pedig mezt cserélt a találkozó után.

Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 21:11
Liverpool v AFC Bournemouth - Premier League - Anfield, Szoboszlai
Liverpool's Diogo Jota celebrates scoring their side's third goal of the game with team-mate Dominik Szoboszlai during the Premier League match at Anfield, Liverpool. Picture date: Saturday August 19, 2023. (Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images) Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Néha erősen, néha így, gyengébben kezdünk. Néhányan hibáztunk, az egész csapat jól reagált, ez a lényeg. Gyorsan gólt rúgtunk, majd újra betaláltunk – így értékelte a Sky Sportsnak nyilatkozva a Bournemouth elleni 3-1-es győzelmet

English Premier League - Liverpool vs Bournemouth, Szoboszlai Dominik
A Bournemouth játákosai nehezen bírtak Szoboszlai cseleivel (Fotó: EPA/Peter Powell)

– Nagyon fáradt vagyok, de hihetetlenül boldog is, hogy sikerült a szurkolóink előtt megnyernünk az első hazai mérkőzésüket, most ez a legfontosabb – folytatta Szoboszlai.

– Fantasztikus ilyen csapattársakkal, ilyen stadionban játszani. Egyre jobban megértjük egymást, ezért remélem, hogy minél többet tudok majd játszani.

Később az M4 Sportnak Szoboszlai további beszélt Marco Rossiról és Kerkez Milosról is.

– Szinte sosem vagyok elégedett magammal, ettől függetlenül örülök, hogy ilyen teljesítményt tudtam nyújtani – jelentette ki, de azért nagyjából elégedett a második fellépésével a Premier League-ben. – Sztori szokott lenni köztem és között, hogy én is emberből vagyok, én is hibázhatok, de nem szeretek hibázni, és még mindig nem tudom elfogadni, ha ilyen kis hibákat elkövetek, de majd ezen is túljutunk".

Szoboszlai és Kerkez mezt cserélt egymással

Szoboszlai azt is elárulta, hogy a lefújás után mezt cserélt honfitársával, majd tréfálkozva hozzáfűzte: most már lesz mivel port törölgetnem...

A 19 éves Kerkez szerint a Bournemouth jól kezdte a mérkőzést, de nehéz egy ilyen szintű csapat ellen játszani, mint a Liverpool, és a végén a szerencse is hiányzott.

– A mesterrel megbeszéltük, hogy az első perctől kezdve agresszívan kell játszanunk és megmutatni nekik, hogy nem fogunk beállni védekezni, hanem előre megyünk és támadunk. Ez az első húsz-harminc percben sikerült, de nem tudunk végig támadni egy olyan együttes ellen, ahol ilyen jó játékosok vannak. Büszke vagyok a csapatomra, mert szerintem jól játszottunk, csak most nem jött ki az eredmény – nyilatkozott aki elárulta, a meccs után viccelődve azt mondta Szoboszlainak, hogy bár valóban tizenegyes volt, amikor elesett a tizenhatoson belül, de szerinte kicsit azért feldobta magát.

 

Szoboszlai Dominik egy csapásra meghódította a Liverpoolt

Szoboszlai a Premier League első fordulójában, a Chelsea vendégeként is jól játszott, még ha nem is kiemelkedően. Az volt a legfontosabb, hogy Jürgen Klopp bízott benne, nem cserélte le, és természetesen a Bournemouth ellen is a kezdőcsapatba állította. Szoboszlai meghálálta a bizalmat. Kicsit visszafogottan kezdett, de aztán kiharcolt egy tizenegyest, a második félidőben pedig egyértelműen a Liverpool vezére volt, a harmadik gól is részben az ő érdemet. A statisztikai mutatói is egészen kiválóak, a klub az elemzésében kimondta, talán inkább neki kellene rúgnia a büntetőket.

A szurkolók nem véletlenül választották meg a meccs legjobbjának. Mi több, a Liverpool FC – A Way Of Life oldal „Az Anfield új kedvence” felütéssel készített a Bournemouth elleni teljesítményéről videós összeállítást.

 

Klopp: Borzalmasan kezdtünk

– Borzalmas kezdtünk. Azt hittem, az első gól, amit les miatt nem adtak meg, jó volt ébresztőnek. Erre egy perccel később kaptunk egy szabályos gólt, ami rosszul érintett. Szükségünk volt néhány percre, hogy észhez térjünk. A második félidő teljesen másként alakult, mert hirtelen tízen lettünk, de megszereztük a harmadik gólt, ami nagyon fontos ebben a pillanatban – értékelte a meccset Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője. Ő maga a nagy hőségre fogja a rossz kezdést.

– Meglepően meleg volt ma, szóval kemény volt a fiúknak, de ezt végigküzdöttük, megszereztük a három pontot, és a legfontosabb – folytatta Klopp, hozzátéve, hogy a Liverpool jobban reagált a Bournemouth elleni gólra, mint a Chelsea elleni szezonnyitón a Chelsea egyenlítésére.

Borítókép: Diogo Jota köszönti Szoboszlait (Fotó: Getty)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.