Ajándékba adott góllal értek el döntetlent a csehek a Puskás Arénában

A csütörtöki, Belgrádban 2-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtező után vasárnap este felkészülési mérkőzésen fogadta a magyar válogatott Csehországot. A kiegyenlített első félidő után a másodikban szép támadás végén Sallai Roland szerzett vezetést, ám az ellenfél egy nagy egyéni hibát kihasználva hamar kiegyenlített. Ideges hangulatú lett a mérkőzés, sok szabálytalansággal és vitatkozással, Marco Rossi közben újabb újoncot avatott, az eredmény azonban nem változott, 1-1 lett a vége.

2023. 09. 10. 19:53
Kalmár Zsolt Willi Orbán Szalai Attila
magyar válogatott
20230910 Magyarország Csehország válogatott labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nem beszélt a levegőbe, tényleg nem sokat változtatott a szerbek elleni kezdőcsapaton. Ez a nem sok konkrétan egyet jelent, Belgrádban megsérült, a kispadra le tudott ülni, de a helyére Kalmár Zsoltot tette be a szövetségi kapitány a középpályára. Kalmár több támadóerénnyel büszkélkedhet, ezért ennek a változtatásnak az üzenete csak az lehetett, hogy a magyar válogatott hazai pályán uralni akarta a játékot. Így tehát ez a csapat kezdett a Csehország elleni felkészülési mérkőzésen: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego, Kalmár, Styles, Kerkez – Sallai R., Varga B., Szoboszlai. 

Fotó: Mirkó István

Az már délután kiderült, hogy minden jegy elkelt a találkozóra, azaz telt ház fogadta a csapatokat, a himnuszok után pedig még gyászszünet is megelőzte a mérkőzést az MLSZ korábbi elnökének, Benkő Lászlónak, valamint a marokkói földrengés áldozatainak az emlékére. Az első komoly helyzetet a 10. percben sikerült kidolgoznia a magyar válogatottnak, a roppant mutatós akció végén lőhetett 7 méterről, Stanek kapus azonban jól zárta a szöget. Ezt követően kiegyensúlyozott játék zajlott a pályán, olykor a vendégek előtt is adódott kecsegtető helyzet, ám Dibusz Dénest nem kényszerítették bravúrra.

 

Az ígéretes magyar akciók rendre egy-egy pontatlanság miatt futottak zátonyra, a 35. percben viszont 26 méteres lövése Stanek védése miatt nem kötött ki a hálóban. A szöglet után Kalmár Zsolt célozta meg a kaput kapásból, a labda a földről felpattant, majd a gólvonaltól 4 méterre álló Sallai Roland válláról perdült a léc fölé. 
A szünetben Marco Rossi csak egyet cserélt, amivel visszaállította a belgrádi kezdőcsapatot, ugyanis Nagy Ádám állt be Kalmár Zsolt helyére. Nem feltétlenül ezért, de az 52. perc meghozta a magyar csapat vezető gólját: dobta be a labdát a bal oldalon Varga Barnabáshoz, aki egyből őt szöktette, ő pedig jól adott be, és a Stronatit megelőző Sallai Roland 6 méterről lőtt a hálóba a kapus mellett – 1-0.

Fotó: Mirkó István

Meglepőt cserélt Marco Rossi: a sárga lapos Willi Orbánt hozta le egy óra elteltével, és Fiola Attilát küldte a pályára. Váratlanul idegessé vált a hangulat a gyepen, több lett a szabálytalanság, és olykor egymásnak is feszültek a játékosok. Ebből a csehek jöttek ki jobban, 

mert ajándékba kaptak egy egyenlítő gólt: a 63. percben egy előre ívelt labdát röviden fejelt haza, Cyhil jobbra fejelte a labdát a feleslegesen kifutó Dibusz mellett, Vacav Jurecka pdig 13 méterről az üres kapuba helyezett – 1-1. 

A szövetségi kapitány ezután újoncot avatott, becserélte a kecskeméti Horváth Krisztofert Callum Styles helyére. Az utolsó negyedórára fordulva nagy erőket mozgósított a magyar együttes, beállt Kata Mihály és Csoboth Kevin Loic Nego és Sallai Roland helyére, azaz Marco Rossi is a győzelmet szem előtt tartva cserélt. Ez azonban nem jött össze, és bár a csehek ajándékba kapták az egyenlítő gólt, az eredmény igazságosnak mondható.

Felkészülési mérkőzés: Magyarország–Csehország 1-1 (0-0), Puskás Aréna, 60 000 néző, jv.: Igor Pajac (horvát). Gólszerző: Sallai (52.), illetve Jurecka (63.)

Borítókép: Végig nagy volt a küzdelem a csapatok között (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.