Szoboszlai és Liverpool: mit enged a klub a magyar válogatottnak?

A Szerbia elleni 2-1-es győzelem után jó hangulatban készülhet a magyar labdarúgó-válogatott a vasárnapi, Csehország elleni felkészülés mérkőzésre. Marco Rossi szövetségi kapitány elárulta, nem tervezi felforgatni a magyar kezdőt a belgrádi meccshez képest, Szoboszlai Dominik kapcsán pedig arról beszélt, hogy egyeztetett a Liverpool vezetésével.

2023. 09. 09. 15:34
Szoboszlai Dominik
Liverpool, 2023. szeptember 3. A gólszerzõ Szoboszlai Dominik, a Liverpool FC játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában játszott Liverpool-Aston Villa mérkõzésen Liverpoolban 2023. szeptember 3-án. Szoboszlai a találkozó harmadik percében megszerezte elsõ gólját a Liverpool színeiben. Az angol klubcsapathoz július elején igazolt magyar játékos góljával a Liverpool 3-0-ra gyõzött. MTI/EPA/Adam Vaughan Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októberben és novemberben két-két Európa-bajnoki selejtezőt vív a magyar labdarúgó-válogatott, az idei utolsó felkészülési mérkőzés a vasárnapi, Csehország elleni hazai találkozó lesz (18.00, tv.: M4 Sport). a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy Magyarországot képviselni mindig nagy felelősséget jelent. Az olasz szövetségi kapitány talán ezért sem tervez sok változtatást a kezdőcsapatban a csütörtöki, belgrádi Eb-selejtezőhöz képest. Rossi és szerepéről és az esetleges újoncavatásról is beszélt.

STYLES, Callum; NAGY Ádám; MILOS, Kerkez; Dibusz Dénes; WILLI, Orbán; SZALAI Attila;NEGO. Loic; VARGA Barnabás; LANG Ádám; Szoboszlai Dominik SALLAI Roland;
Így kezdtünk Belgrádban, Szoboszlai Dominik a csapatkapitányi karszalaggal az álló sor jobb szélén (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Bár Szoboszlai a Szerbia elleni siker után hangsúlyozta: nem lett más ember attól, hogy a Liverpool játékosa lett, nehezen tagadható, hogy ő a jelenlegi magyar válogatott legnagyobb sztárja. Így pedig felmerülhet a gondolat, hogy a Csehország elleni, téttel nem bíró mérkőzésen nem szükséges játszatni őt, a magyar középpályás játékára számító angol klub például biztosan nem bánná, ha Szoboszlai nem lépne pályára vasárnap a Puskás Arénában.

– A kluboknak megvannak a jogai, ahogy nekünk is. Én mindig törekszem arra, hogy kiváló kapcsolatot ápoljak a klubokkal: megkérdezem a vezetést, hogy rendelkezésre áll-e a játékos. Ha a válasz igen, utána már én döntöm el, hogy játszik-e vagy sem. Szoboszlai a Liverpoolban négy mérkőzést futballozott végig, nem értem, a válogatottban miért ne kaphatna teljes meccseket a csapatkapitány. De dönthetek úgy is, hogy nem játszik ennyit. A magyar válogatott számára nincs barátságos mérkőzés, Magyarországot képviseljük, óriási a felelősség – elemezte Szoboszlai helyzetét Rossi.

Dibusz Dénes esetében sokkal egyértelműbben fogalmazott a szövetségi kapitány, a csehek ellen is a Ferencváros hálóőre lesz a válogatott kezdőkapusa. A kerethirdetéstkor Rossi még arról beszélt, hogy szeretné a visszatérő Gulácsi Pétert is bevetné a mérkőzésen, azaz nem lenne meglepő, ha kapuscserét is látnánk majd a találkozón.

Szerbia ellen mutatkozott be a válogatottban az MTK középpályása, Kata Mihály, s Rossi utalt rá, van esély az újabb újoncavatásra. Demjén Patrik a fent elemzett kapushelyzet miatt aligha jöhet szóba, rajta kívül Mocsi Attila (Rizespor) és a kecskeméti trió (Szalai Gábor, Szuhodovszki Soma, Horváth Krisztofer) nem léphetett még pályára eddig a válogatottban a jelenlegi keretből.

Borítókép: Szoboszlai Dominik eddig minden meccsét végigjátszotta az idényben (Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.