Marco Rossi elárulta, melyik magyar játékos lepte meg

Szeptember 7-én Szerbia ellen Eb-selejtezőt, majd szeptember 10-én Csehország ellen felkészülési meccset játszik a magyar labdarúgó-válogatott. A szövetségi kapitány, Marco Rossi utóbbi meccsen akarja ismét bevetni súlyos sérülése után Gulácsi Pétert, míg a három meghívott újonc közül Szuhodovszki Soma teljesítménye lepte meg őt.

Magyar Nemzet
2023. 08. 29. 14:48
ROSSI, Marco; HORVÁTH Krisztofer
Telki, 2023. augusztus 29. Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kerethirdetõ sajtótájékoztatóján a telki edzõközpontban 2023. augusztus 29-én. A szeptemberi Európa-bajnoki selejtezõn és az azt követõ barátságos mérkõzésen elõször tagja a keretnek a kecskeméti Szuhodovszki Soma és Horváth Krisztofer, valamint az MTK-ban futballozó Kata Mihály. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 7-én a magyar labdarúgó-válogatott óriási lépést tehet a 2024-es Európa-bajnokság felé a Szerbia elleni rangadón, amelyet csapata a selejtezőcsoport első helyéről vár. Három nappal később Csehország ellen felkészülési mérkőzésen lép pályára a nemzeti csapat, amelynek keretébe visszatért s meghívót kapott három olyan labdarúgó is, aki korábban még nem: Kata Mihály (MTK), Horváth Krisztofer és Szuhovodszki Soma (mindkettő Kecskemét).

KATA Mihály; SZUHODOVSZKI Soma
Marco Rossi
Kata Mihály (balra) és Szuhodovszki Soma itt egymás ellen küzd, Marco Rossi irányítása alatt csapattársak lesznek. Fotó: MTI/Kovács Tamás

– A szeptember mindig nehéz időszak, akadnak, akiknek még nincs csapatuk. Hét játékos van, akiket ilyen-olyan okból most nem tudtunk meghívni, s a jövőre gondolva is fontos volt, hogy meghívjunk fiatal játékosokat. Kata Mihály és Horváth Krisztofer teljesítményét már régóta figyeltük, Szuhodovszki Soma elmúlt idényben nyújtott teljesítménye viszont engem is meglepett – árulta el Marco Rossi a kerethirdetést követő sajtótájékoztatón.

Az olasz szakember ismét hangsúlyozta, hogy olyan játékosokra van szüksége, akik rendszeresen játszanak klubjukban. Rossi emiatt örül neki, hogy Kalmár Zsolt a DAC-ból Fehérvárra igazolt, mert az NB I-es csapatban jobban biztosított a számára a rendszeres játék. Ez a szempont állhat annak hátterében is, hogy Bolla Bendegúz nem kapott meghívót: a tavasszal jól teljesítő játékos kölcsönadását éppen a kerethirdetés napján jelentette be angol klubja, a Wolverhampton. Bolla az Európa-liga-csoportkörben szerepelhet a Servette színeiben, de eddig egyetlen játékpercet sem gyűjtött az idényben.

Ugyanez igaz Gulácsi Péterre is, őt mégis meghívta Rossi, azt viszont kijelentette az RB Leipzig kapusáról, hogy Szerbia ellen még biztosan nem véd.

– Orvosilag már rendben van, a meghívása a csapatszellem fejlesztését is szolgálja. A szerbek ellen a másik három kapusra számítok, a barátságos meccsen viszont szeretném játszatni – mondta a szövetségi kapitány Gulácsiról, aki tavaly októberben szenvedett súlyos sérülést, azóta nem lépett pályára hivatalos mérkőzésen.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Demjén Patrik (MTK), (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paks)
Védők: Balogh Botond (Parma), (Fehérvár), (Omonia), Mocsi Attila (Rizespor), (RB Leipzig), (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskemét)
Középpályások: Kalmár Zsolt (Fehérvár), Kata Mihály (MTK), (Bournemouth), (Pisa), Loic Nego (Le Havre), Callum Styles (Barnsley), Szuhodovszki Soma (Kecskemét)
Támadók: (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest), (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskemét), (Freiburg), (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros) 

Borítókép: Marco Rossi szövetségi kapitány (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.