Két magyar válogatott légiós is talált magának új csapatot

Két magyar válogatott is új csapatot talált magának, és mindketten abban reménykednek, hogy döntésük következményeként hamarosan újra tagjai lehetnek Marco Rossi szövetségi kapitány keretének. A Ferencvárosnál körön kívül került Vécsei Bálint a japán élvonalba, a Vissel Kobe csapatához szerződött, Kecskés Ákos pedig a romániai Sepsi OSK játékosaként folytatja a pályafutását.

Magyar Nemzet
2023. 09. 02. 14:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Némi megütközést okozott, amikor kiderült, a Ferencváros nem tart igényt válogatott középpályásának, Vécsei Bálintnak a szolgálataira. Maga a futballista is csalódottan vette tudomásul a klub döntését, és egészen mostanáig nem lehetett hallani róla. Idáig, ugyanis most a A japán labdarúgó élvonalban (J1 League) szereplő Vissel Kobe bejelentette, hogy szerződtette a harmincéves magyar futballistát, aki korábban Olaszországban és Svájcban is volt légiós. A 12-szeres válogatott játékos mezszáma a 6-os lesz a japán csapatban.

Fotó: Vissel Kobe

– A legjobbamat fogom nyújtani, hogy bajnokok legyünk, minden erőmet arra fordítom, hogy együtt jussunk fel a csúcsra! Hajrá, Kobe! – köszöntötte a szurkolókat Vécsei Bálint a klubhonlapon.

Vécsei az M1 aktuális csatornán elmondta, a japán bajnokság jó intenzitású, és decemberig tart, a szerződése is addig szól, de hosszabbítási opciót is tartalmaz. Hozzátette, a vasárnapi találkozón még nem játszik, a válogatott szünet után mutatkozhat be új együttesében. Elárulta, voltak megkeresései Európából és más, Európán kívüli kluboktól is, de a Vissel projektje és az egész ország nagyon vonzó volt számára, ezért döntött így.

 

– Élcsapathoz kerültem, a bajnokság megnyeréséért játszunk, ennek is volt szerepe. Itt olyan feltételek lesznek, amelyek egyediek, és még Európában is kevés helyen vannak –magyarázta. A középpályás hozzáfűzte, egyeztetett szövetségi kapitánnyal, és elmondta neki, hogy előrelépésnek tartja a Visselt. Megjegyezte, ha rendszeresen játszani fog, és jó teljesítményt nyújt, akkor még lehet szó róla, hogy bekerül a válogatottba, amit nagyon szeretne.

 

Juan Mata csapattársa lehet

A Vissel Kobe játékosa volt 2018 és 2023 között az FC Barcelona egykori kiválósága, Andrés Iniesta, és rövidesen aláírhat a klubnál a jelenleg csapat nélküli spanyol játékos, Juan Mata, aki legutóbbi klubja, a Galatasaray előtt többek között a Manchester United, a Chelsea és a Valencia labdarúgója volt. Vécsei új csapata a tavasz-őszi lebonyolítású japán bajnokságban 25 forduló után a második helyen áll, egy ponttal lemaradva az éllovas Jokohama F. Marinos mögött. A japán Szuperliga 1997-es elindulása óta a Vissel Kobe legjobb eredménye a 2021-es bronzérem, illetve a Császár-kupa 2019-es megnyerése volt.

Fotó: Facebook

A magyar válogatott egy másik játékosa is révbe ért: Kecskés Ákos pótolja az azeri Neftcsihez szerződött Tamás Márkot a Sepsi OSK-nál. A szentgyörgyi klub szombat délelőtt hivatalosan is bejelentette, hogy három évre szóló szerződést kötött az Európa-liga-résztvevő osztrák Linzer ASK-t elhagyó hatszoros magyar válogatott védővel. A 27 éves, hódmezővásárhelyi születésű Kecskés pályafutása során futballozott az olasz Atalantában, Újpesten, a lengyel Neicieczában és a Korona Kielcében, a svájci Luganóban és az orosz Nyizsnyij Novgorodban is, mielőtt tavaly nyáron a LASK-hoz szerződött, de a linzieknél csupán nyolc mérkőzésen játszott, tétmérkőzésen legutóbb februárban kapott lehetőséget.

Fotó: Nemzeti Sport

Kecskés Ákos az M1 aktuális csatornán elmondta, boldogan érkezett a Román Kupa címvédőjéhez, mert rengeteget egyeztetett a klubvezetőkkel, illetve beszélt a Sepsi magyar játékosával, Varga Rolanddal és a vezetőedzővel is, és úgy érezte, igazán akarják a leigazolását. Hozzátette, voltak más lehetőségei Magyarországról és külföldről is, de Varga Roland nagyon jókat mondott a csapatról, amelynek követte az eredményeit, 

és nagyon sajnálja, hogy nem sikerült a csoportkörbe jutás a Konferencialigában. A hátvéd leszögezte, ki akarja tölteni három évre szóló szerződését, és mindent megtesz, hogy új csapata minél előrébb végezzen a tabellán, illetve sikerüljön a címvédés a kupában.


Kecskés úgy fogalmazott, ez új lehetőség, hogy visszanyerje a saját ritmusát, de először a csapatnak kell jól teljesítenie, illetve neki ott kell lennie a pályán, és ha a kettő együtt sikeres lesz, akkor lehet számára visszaút a válogatottba is.

Borítókép: Vécsei Bálintnak voltak nagyon jó meccsei a Ferencvárosban (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.