Négyéves eltiltást is kaphat a Juventus világbajnok labdarúgója

Felfüggesztették a Juventus francia világbajnok labdarúgója, Paul Pogba játékjogát, mert pozitív eredményt hozott a doppingtesztje. A 30 éves Pogba akár négyéves eltiltást is kaphat.

2023. 09. 11. 20:48
POGBA, Paul
Budapest, 2021. június 19. Paul Pogba, a francia válogatott tagja a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában játszott Magyarország - Franciaország mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. június 19-én. A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz doppingellenes ügynökség (Tribunale Nazionale Antidoping) hétfői közlése szerint a 2018-ban a francia válogatottal világbajnok Paul Pogba augusztus 20-án, az Udinese elleni bajnoki mérkőzés után adott doppingmintájában szintetikus tesztoszteron nyomaira bukkantak.

Paul Pogba
Paul Pogba Kleinheisler Lászlóval küzd a labdáért a 2021-re halasztott 2020-as Eb Magyarország–Franciaország mérkőzésen a Puskás Arénában Fotó: MTI/Kovács Tamás

Pogba játékjogának azonnali felfüggesztése egyelőre ideiglenes, de ha a B próba is igazolja a tiltott szer használatát, akkor akár négyéves eltiltást is kaphat a futballista.

Paul Pogba nagy bajba került

A 30 esztendős Pogba, aki nevezve volt, de nem játszott a Juventus idénynyitó mérkőzésen, tavaly tért vissza Torinóba a Manchester Unitedtől, de az előző idényben sérülése miatt alig futballozott, így a végül ezüstérmes francia válogatott világbajnoki keretéből is kimaradt.

A Juventus este röviden reagált a hírre: a klub megerősítette Pogba ideiglenes felfüggesztését, és várja a vizsgálat folytatását.

Borítókép: Paul Pogba (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.