Szoboszlai Dominik ezúttal hattal több embernek okozott örömöt

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1-1-et játszott a Puskás Arénában Csehország ellen. A találkozó után Szoboszlai Dominik elárulta, készült rá, hogy több mezt is kioszthasson a szurkolók között, Sallai Roland pedig bevallotta, a csapat sok hibával futballozott, mert a szerbek elleni Európa-bajnoki selejtező után fáradtak voltak a játékosok.

2023. 09. 10. 21:07
null
20230910 Magyarország Csehország válogatott labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szurkolók hosszasan ünnepelték a magyar válogatott tagjait, miután a csapat felkészülési mérkőzésen 1-1-et játszott Csehországgal . A legtöbben mezére ácsingóztak, aki, miután odaadta valakinek azt, amelyikben játszott, kihozatott az öltözőből még féltucatnyit, és azokat is szétosztotta.

– Furcsa, hogy az emberek nyolcvan százaléka Szoboszlai feliratú vagy Liverpool-mezt visel, de gyerekként én erről álmodtam, így aztán nagyon örülök, hogy örömöt okozhatok másoknak – mondta a válogatott csapatkapitány a mérkőzés után az M4 Sport kamerája előtt. 

– Ezért is készültem több mezre, és jó érzés, hogy most hat emberrel többnek okoztam velük boldogságot. 

A szerbek elleni meccsen és most is érzékeltem, hogy az ellenfelek kiemelt figyelmet fordítanak rám, de ez nem gond, boldogulok ezzel. Nem akarom kiemelni magamat, ugyanolyan vagyok, mint a többi játékos a csapatban. Kemény meccs volt, de nincs is barátságos mérkőzés válogatottmezben. Sajnálom, hogy most nem nyertünk, de a héten a fontosabb meccset megnyertük. Nem foglalkozunk a vetélytársakkal, magunkra figyelünk, és várjuk a következő Eb-selejtezőn a szerbeket.

Fotó: Mirkó István

A magyar gólt szerezte egy szép és gyors akció végén. Elismerte, nem ez volt a magyar válogatott legjobb teljesítménye:

– Sok hibával futballoztunk, nekem is akadt két nagy helyzetem, már az elsőből gólt kellett volna lőnöm. Nyerni akartunk, de a csehek erősek, sok a jó játékosuk, és csapatként is nagyszerűen működnek. A szerbek elleni mérkőzés sokat kivett belőlünk, fáradtak voltunk, ezért is csúsztak be a hibák a játékunkba.

Fotó: Mirkó István

ezúttal magabiztosan futballozott, ugyanakkor elismerte, őt is kicsit megzavarta, hogy lecserélésével szövetségi kapitány kényszerűségből átszervezte a védelmet.

–  Ilyen mérkőzésre számítottunk, tudtuk, ez nem lesz barátságos találkozó, címeres mezben mindenki kiteszi a szívét-lelkét a pályára. Ennek megfelelően játszottunk, kemény meccs volt olykor durva belépőkkel. Nem lehetünk elégedettek, mert a saját szurkolóink előtt nyerni szerettünk volna, ami sajnos nem jött össze, de szerintem a pozitívumok többségben vannak. A csehek megmutatták a képességeiket, de mi egységesen védekeztünk, bár Willi Orbán lecserélése okozott némi bizonytalanságot.  

Borítókép: Szoboszlai Dominikre már nagyon figyelnek az ellenfelek (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.