A Ferencváros játékosa történelmi mérföldkőhöz érkezett

A hazai győzelem után idegenben is megszerezte a két pontot a lengyel Zaglebie Lubin ellen a Ferencváros a női Bajnokok Ligájában. A magyar csapat szerb irányítója, Andrea Lekics a mérkőzésen mindössze a negyedik játékos lett, aki túllépte az ezer gólt a sorozatban. A Ferencváros a 35-23-as siker ellenére még mindig nem áll továbbjutó helyen csoportjában.

2023. 11. 19. 15:28
Andrea Lekics
Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria-MKS Zaglebie Lubin Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után, hogy tavaly döntőt játszott a sorozatban, az idei Bajnokok Ligája-idényt borzasztóan kezdte a Ferencváros. A zöld-fehérek nyáron kinevezett edzője, Martin Albertsen hamar bedobta a törölközőt, Allen Heine másodedzőből lépett előre a helyére. S a váltás után már egészen máshogy nézett ki az FTC játéka. A hazai bajnokságban százszázalékos a csapat, legutóbb a nagy rivális Győri ETO-t is legyőzte, s a Bajnokok Ligájában is megnyerte legutóbbi két mérkőzését.

Márton Gréta Ferencváros
A Ferencváros balszélsője, Márton Gréta hét gólig jutott (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A lengyel Zaglebie Lubin ellen a múlt heti fölényes hazai siker után idegenben is kötelező volt a győzelem. A győriek bajnokságbeli legyőzése után ez ígérkezett a heti könnyebb ferencvárosi feladatnak.

A kezdés megfelelt ennek, 3-1-re a Ferencváros vezetett, a BL-csoportban hét forduló után még pont nélkül álló lengyelek azonban az első félidő közepére fordítottak, 9-7-re a Lubin vezetett. A gólgazdag első félidő végére viszont már helyre állt a világ rendje: a Ferencváros 18-15-ös előnnyel fordult.

A második félidőben kinyílt az olló: a lengyelek alig-alig tudtak gólt dobni, a Ferencváros pedig bő tíz perc alatt tíz gól fölé növelte előnyét.

A Fradi két legeredményesebb játékosa az egyaránt hétgólos Márton Gréta és Andrea Lekics volt, a szerb irányító ezzel pályafutása során már ezer BL-gól fölött jár, mindössze negyedik játékosként a sorozat történetében.

A kötelező győzelem tehát mindkét helyszínen összejött, a Ferencváros ugyan még továbbra is csak a hetedik helyen áll csoportjában, de pontszámban beérte a Viperst, a Ljubljanát és a Rapidot is.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 8. forduló

Zaglebie Lubin–Ferencváros 23-35 (15-18)

Borítókép: Andrea Lekics immár ezredesként segíti a BL-ben a Ferencvárost (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.