A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Gólparádé az NB I-ben, kis híján félpályás találat is született + videó

A labdarúgó NB I 12. fordulójának nyitómeccsén a Mezőkövesd tíz perc után már 2-0-ra vezetett a Debrecen ellen két távoli lövéssel. A DVSC szépíteni tudott, de pontot menteni nem, így átmenetileg sem lépett fel a dobogóra, a Mezőkövesd viszont a 2-1-es sikerrel elmozdult a kieső helyről.

2023. 11. 04. 14:20
Vajda Sándor Cseke Benjámin David Babunszki Mezőkövesd Debrecen
Mezőkövesd-DVSC Bp. NBI Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 12. fordulójának nyitómérkőzésén a Mezőkövesd és a Debrecen feszült egymásnak. Előbbi kieső helyről, viszont első hazai győzelme megszerzése után valamelyest pozitív hangulatban várta a meccset, a DVSC győzelemmel átmenetileg a dobogóra léphetett volna fel.

Dzsudzsák Balázs Christian Gomis Mezőkövesd Debrecen
Dzsudzsák Balázs kapufáig jutott, a Debrecen kikapott a Mezőkövesd vendégeként (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A találkozó álomszerűen kezdődött a hazai Mezőkövesd számára, tíz perc után már két gól volt a kékmezesek előnye. Előbb Cseke Benjámin bombázott Megyeri Balázs kapujába, majd Cseri Tamás is a tizenhatoson kívülről lőtt gólt.

Miután a DVSC magához tért a sokkból, letámadással zavarta meg ellenfelet, sokszor sikeresen. Majd Bárány Donát finom sarkazással indított akciót, s ő is fejezte be azt, látványos csukafejessel szépített.

Dzsudzsák nem tudott gólt lőni, kikapott a Debrecen

Kis híján csatlakozott a látványos gólok szerzőihez Dzsudzsák Balázs és David Babunszki is. A DVSC csapatkapitánya szabadrúgásból a keresztlécet találta el, a Mezőkövesd északmacedón támadója a kezdőkörből ívelt kapura, s be is ment volna a labda, ha Megyeri nem ér vissza.

A második félidőben kevesebb lehetőség adódott a csapatok előtt, a 80. percben Dzsudzsák ziccerből kapu fölé lőtt. A hajrára megfogyatkozott a Mezőkövesd, Pillár Róbert kapta meg a második sárga lapját.

Az eredmény viszont már nem változott, a Mezőkövesd zsinórban másodszor is nyert a bajnokságban, s már a tizedik, azaz nem áll kieső helyen. Ez vasárnap még változhat, hiszen az utolsó Kisvárda fogadja a kövesdi sikerrel az utolsó előtti helyre csúszott ZTE-t.

A Debrecen maradt a tabella ötödik helyén, de a Diósgyőr és a Fehérvár sikere esetén az alsóházba is visszacsúszhat a forduló végére.

NB I, 12. forduló

Szombat
Mezőkövesd–Debrecen 2-1 (2-1), Mezőkövesd, Városi Stadion, 2119 néző, jv.: Csonka. Gólszerzők: Cseke (4.), Cseri (10.), illetve Bárány (25.); Kiállítva: Pillár (Mezőkövesd, 81.)
Puskás Akadémia–Diósgyőr 0-0, Felcsút, Pancho Aréna, 1680 néző, jv.: Derdák.
Fehérvár–Újpest 18.00 (tv: M4 Sport +)

Vasárnap
Kisvárda–ZTE 12.30 (tv: M4 Sport)
Kecskemét–Ferencváros 14.45 (tv: M4 Sport)
Paks–MTK 18.30 (tv: M4 Sport +)

Borítókép: Cseke Benjámin (középen) lőtte a meccs első gólját (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.