Vignjevics: Változtatni kell az Újpest mentalitásán

Nebojsa Vignjevics nem is tagadja, megviselte a Ferencvárostól elszenvedett 3-0-s vereség. Az Újpest szerb vezetőedzője a meccs után a szokásosnál is többet beszélgetett a játékosaival, mert szerinte a mentalitáson kell változtatni. A labdarúgó NB I 12. fordulójában az Újpest a Fehérvár vendégeként játszik, Vignjevics szerint a Vidi eddig a valós tudása alatt teljesít, de kezd formába lendülni. Cserébe a fehérváriak edzője, Bartosz Grzelak is dicsérte az Újpestet

2023. 11. 04. 10:57
Nebojsa Vignjevics, Újpest, Vidi, Fehérvár, mentalitás, labdarúgó NB I
Labdarúgó NB I - Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nekem valami még mindig hiányzik abból a bizonyos kirakósból. A vasárnapi vesztes derbi után is úgy éreztem, jól játszottunk, voltak lehetőségeink, ám a Ferencváros győzött. Márpedig a nap végén ez számít. A héten a szokásosnál is többet beszélgettem a játékosokkal, hiszen leginkább a mentalitáson kell változtatnunk. Ide-oda tekerni a képzeletbeli adóvevőt a játékosok fején, hogy minden a helyén legyen – nyilatkozta Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője a Nemzeti Sportnak a Fehérvár elleni szombati bajnokira készülve.

Csongvai Áron, Csoboth Kevin, Nebojsa Vignjevics, Újpest, Fehérvár, labdarúgó NB I
Csongvai Áron és Csoboth Kevin egy éve ilyenkor még csapattársak voltak (Fotó: Fehérvár FC) 

Vignjevics korábban a Magyar Nemzetnek is elmondta, az Újpest idei kerete lényegesen erősebb a tavalyinál, különösen nagy változás, hogy minőségi magyar játékosok (Csoboth Kevin, Kiss Tamás, Tajti Mátyás) állnak a rendelkezésére.

 

Újpesti gólérzékenység: 20-20 rúgott és kapott gól

Az Újpest eredményeit böngészve feltűnő, hogy a csapat ugyanannyi gólt rúgott, mint amenyit kapott, egyaránt húszat; hat győzelem, két döntetlen, három vereség a mérlege, így szerzett 11 forduló alatt húsz pontot, amivel a Ferencváros és Paks mögött a harmadik a tabellán. Vignjevics erre azt mondja, nem rossz, de persze ennél is többet szeretne.

A Fehérvárról szólva Vignjevics amondó, nem is érti, miért szerepel ilyen gyengén a Vidi, bár újabban javuló formát mutat.

– Vajon mi nem működött a klubnál, hiszen minőségileg kiemelkedő a játékoskerete? – teszi fel a költői kérdést Vignjevics. – Az utóbbi időszakban jó úton indultak el, legyőzték a Diósgyőrt, az MTK-t, a Kisvárdát is. Izgalmas, lüktető kilencven percre számítok szombaton. Már csak azért is, mert bár vesztes derbin vagyunk túl, ez mégsem vetett vissza bennünket. A játékosaim is tudják, ha valóban nagyot szeretnénk alkotni, a szombatihoz hasonló mérkőzéseken is helyt kell állnunk.

 

Bartosz Grzelak viszonozza a dicséretet

Bartosz Grzelak mintha összebeszélt volna Nebojsa Vignjeviccsel. Maga sem érti, miért rajtolt pocsékul a Vidi, s dicséri az ellenfelet.

– Nagyon kemény volt a bajnokság kezdete, nem tudtunk annyi pontot szerezni, mint szerettünk volna, de végig hittem a csapatban, mert jól játszottunk, csak nem jöttek a pontok. A játékosok nagyon jól dolgoztak, ami az elmúlt néhány mérkőzésen kifizetődött. Úgy érzem, megtaláltuk annak a módját, hogy kihozzuk a legtöbbet a játékosainkból, és hogy pontokat szerezzünk a bajnokságban, ezen az úton szeretnénk tovább haladni – nyilatkozta Bartosz Grzelak, a Vidi lengyel származású svéd edzője az Újpest elleni meccs előtt.

 

Bartosz Grzelak szerint az az Újpest erőssége, hogy tele van  jó egyéni képességű játékosokkal, nagyon gyors a kontratámadásoknál. Ennek ellenére természetesen győzelemben bízik. Kivételesen a Vidi előnyére válhat, hogy már korábban kiesett a Magyar Kupából, ezért rápihenhetett az Újpest elleni mérkőzésre.

A meccs érdekessége, hogy a Vidi két fiatal játékosa, Csongvai Áron és Katona Mátyás tavaly télen Újpestről igazoltak Fehérvárra.

NB I, 12. forduló

Szombat
Mezőkövesd–Debrecen 12.30 (tv: M4 Sport)
Puskás Akadémia–Diósgyőr 15.45 (tv: M4 Sport +)
Fehérvár–Újpest 18.00 (tv: M4 Sport +)

Vasárnap
Kisvárda–ZTE 12.30 (tv: M4 Sport)
Kecskemét–Ferencváros 14.45 (tv: M4 Sport)
Paks–MTK 18.30 (tv: M4 Sport +)

A még az 1. fordulóban játszott Újpest–Fehérvár meccs összefoglalója:

Borítókép: Nebojsa Vignjevics a megszokott pózban ad utasítást (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.