Marco Rossi elárulta, a keretből kik érhetnek fel Szoboszlai szintjére

Évzáró interjút adott Marco Rossi a Molcsapat.hu oldalnak. Ebben a magyar labdarúgó-válogatott beszélt a módszereiről, az élő meccsnézés fontosságáról, a minimális nemzetközi szint eléréséről és a kerete erejéről is, és elárulta azt is, hogy kik érhetnek fel a keretből hamarosan Szoboszlai Dominik szintjére.

2023. 12. 31. 13:21
SZoboszla, Rossi
Eb-selejtező: Magyarország–Montenegró labdarúgás, foci 3-1, Puskás Aréna. 2023.11.19 Budapest Fotó: Csudai Sándor A képen: Marco Rossi és Szoboszlai Dominik Fotó: Origo/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

az év végén rengeteg interjút adott, a legutóbbi az év utolsó napján jelent meg a Molcsapat.hu oldalon. A magyar válogatott szövetségi kaptánya sok mindenről beszélt az interjúban, például edzői hitvallásáról és a szövetségi kapitányok elsődleges feladatáról is:

ROSSI, Marco
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

– A klubedzőség egészen más készségeket igényel, más jellegű munka, mint a kapitányi. Azt viszont leszögezhetem, hogyha holnap elmennék egy klubhoz dolgozni, jobb edzőként tenném, mint amilyen 2017-ben voltam. Egy szövetségi kapitánynak nincs túl sok ideje a csapatával, nem végez erőnléti edzéseket, nem tudja annyit gyakorolni a taktikai elemeket, ezért arra kell törekednie, hogy a csapatának legyen egy erős alapjátéka, amihez aztán kiválaszthatja a megfelelő futballistákat. Egy válogatottnál rendkívül fontos, hogy a játékosok csapatként, egységesen tudjanak küzdeni, és ez a szövetségi kapitány felelőssége.

 

Szóba került az is, hogy személyében van már igazi sztárjátékosa is a válogatottnak. Marco Rossi elmondta, szerinte kik érhetnek a Liverpool magyar játékosának a nyomába:

– Nagyon kíváncsian várom következő lépését, szerintem eljutott arra a szintre, hogy jobb csapatban is megállja a helyét. Biztos vagyok benne, hogy bárhol folytatja, nem fog csalódást okozni. Az sem kétséges számomra, hogy is képes lesz a legmagasabb szinten teljesíteni, ha az egészségi állapota engedi. Bízom benne, hogy most már végleg maga mögött tudhatja ezt a rendkívül nehéz időszakot.

A szövetségi kapitány említést tett a módszereiről, arról, hogy miért kell személyesen meccseket néznie, miért nem hagyatkozik a televízióra, de még azt is elárulta, hogy miért nem tagja a keretnek az MTK karmestere, Bognár István. A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Marco Rossi és Szoboszlai Dominik ünnepelték a kijutást az Eb-re (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.