Kapusparádé, magyar továbbjutás a kézilabda Eb-n!

A második mérkőzését is megnyerte a németországi, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon a férfikézilabda-válogatott, vasárnap este remek játékkal, Bartucz László remeklésének is köszönhetően 28-27-re verte a szerbeket. Az újabb siker középdöntőt ér a magyar csapatnak, amelyre kedden még egy csoportmeccs vár Izland ellen.

2024. 01. 14. 22:06
BARTUCZ László
München, 2024. január 14. Bartucz László kapus a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság Szerbia - Magyarország mérkõzésén a müncheni Olympiahalléban 2024. január 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Montenegró ellen nehezen kiharcolt, 26-24-es győzelemmel mutatkozott be a férfikézilabda-válogatott a németországi Európa-bajnokságon. Ezek után vasárnap a továbbjutás volt a tét, egy újabb siker középdöntőt ért volna a magyar csapatnak. Igen ám, csakhogy a szerbeknek még nagyobb szükségük volt a pontokra, hiszen az első meccsük 27-27-es döntetlennel zárult Izland ellen, miközben dél szomszédjaink bő két perccel a vége előtt még három góllal vezettek.

BODÓ Richárd
Bodó Richárd öröme. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Izland a második találkozóját már megnyerte (31-30 Montenegró ellen), így a szerbek a saját elmondásuk szerint döntőre készültek Magyarország ellen. Ebben a közönség nem volt a segítségükre, hiszen magyar buzdítástól volt hangos a lelátó. A játékosaink viszont asszisztáltak a jó szerb kezdéshez: eladott labdákkal, kihagyott hétméteresével kezdtük a meccset.

Egy szerb kiállítást kihasználva 4-3-nál vettük át először a vezetést, de a délszlávok gyorsan fordítottak, és 5-4-nél újra náluk volt az előny. A szerbek ezek után még két góllal elhúztak (7-5), amire a magyar válogatott néggyel válaszolt. A 27. percben már hárommal mentünk, de a Montenegróval szembeni mérkőzéshez hasonlóan az utolsó pillanatokban ezúttal is jött egy megingás, így a szünetben már csak 14-13-ra vezettünk. A védekezésre nem lehetett panasz az első félidőben, a különbség azonban nagyobb is lehetett volna a két együttes között.

 

Bartucz remekül szállt be

Az első támadásukból kiegyenlítettek a szerbek, ezek után fej fej mellett haladt a két csapat. A változást Bartucz László beállása okozta, aki Palasics Kristófot váltotta a kapuban, és fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő. A szomszédok közel nyolc percen keresztül nem jártak túl a magyar hálóőr eszén, így négy góllal, 22-18-ra elléptünk. Aztán öt is volt közte. Innentől már nem volt visszaút a szerbeknek, még ha az utolsó pillanatokban sikerült is egy gólra csökkenteniük a különbséget. Chema Rodríguez csapata a 28-27-es győzelmével visszavette a vezetést a C csoportban, de ami ennél is fontosabb: már biztosan középdöntős.

Bartucz mellett teljesítményét is ki kell emelni: a válogatott kulcsembere 9/9-es mérleggel zárta az estét.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, C csoport:
Szerbia–Magyarország 27-28 (13-14)

A csoport másik meccsén: Montenegró–Izland 30-31 (15-17)

Borítókép: Bartucz László parádézott a szerbek elleni mérkőzésen a németországi Európa-bajnokságon (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.