A Liverpoolnak nem ment a játék, de három perc alatt fordított

A Liverpool nem játszott jól, hátrányba került, mégis fordítani tudott, és végül 2-1-re nyert a Fulham ellen az Anfielden Angol Ligakupa elődöntőjének első felvonásán. A visszavágó idején várhatóan már Szoboszlai Dominik is ott lehet a csapatban.

2024. 01. 10. 23:00
776082329 Cody Gakpo Liverpool
Liverpool's Dutch striker #18 Cody Gakpo celebrates scoring the team's second goal with Liverpool's English midfielder #17 Curtis Jones (L) during the English League Cup semi-final first leg football match between Liverpool and Fulham at Anfield in Liverpool, north west England on January 10, 2024. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepetést tartogatott a ligakupa keddi elődöntője. A Chelsea ugyan ebben az idényben sem tartozik a Premier League élmezőnyébe, de arra lehetett számítani, hogy a londoni alakulat azért a másodosztály tabellájának 13. helyén tengődő Middlesbrought-t képes lesz legyőzni. Nem így lett, a Chelsea 1-0-ra kikapott, igaz a visszavágón még lesz esélye kiharcolni a továbbjutást.

776082329 Sokáig úgy tűnt, hogy Willian gólja győzelmet ér a Fulhamnek a Liverpool otthonában
Sokáig úgy tűnt, hogy Willian gólja győzelmet ér a Fulhamnek a Liverpool otthonában Fotó: AFP/Paul ELLIS

A másik párharcnak is megvolt az egyértelmű esélyese, hiszen szerdán a PL-éllovas Liverpool és a 13. Fulham randevúzott egymással. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy Jürgen Klopp majdnem egy kezdőcsapatnyi, szám szerint kilenc játékosra nem számíthat, köztük Szoboszlai Dominikre sem.

A Vörösök vették a kezükbe az irányítást, kitartóan rohamoztak, ziccerekig azonban nem jutottak. Nem úgy a Fulham, amelynek két támadás elég volt a gólszerzéshez. A hazai védők – először, de nem utoljára – nem álltak a helyzet magaslatán, ezt kihasználva Willian lábai között a kapuba gurított a 19. percben. 

A folytatásra is igaz volt, hogy a Liverpool támadott többet, viszont csak a Fulham kontrái hordoztak magukban veszélyt. Ezért bár Jürgen Klopp játékosai megnyomták a második félidő elejét, mégis úgy tűnt, hogy ez a vendégek estéje lesz. Talán így is lett volna, de Curtis Jones tizennyolc méterről megeresztett lövése Tosin Adarabioyo hátán megpattanva védhetetlenül a hálóba hullott a 68. percben.

Nem telt bele három perc, és már a Liverpoolnál volt az előny. A negyedórával azelőtt becserélt és a Vörösök játékát felpezsdítő Darwin Núnez és Cody Gakpo páros összjátéka végén utóbbi volt a befejező. 

A hazaiak láthatóan szerették volna eldönteni a továbbjutás kérdését, és ekkor már veszélyes helyzeteik is akadtak, ám több gól már nem született. A kis különbségű győzelem eredményeképp pedig a visszavágó is sok izgalmat tartogathat. Január 24-én, Londonban kerül sor a második felvonásra. Azon a mérkőzésen várhatóan már is bevethető lesz.

Angol Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Liverpool–Fulham 2-1 (0-1)
gólszerző: Jones (68.), Gakpo (71.), ill. Willian (19.)

Borítókép: Cody Gakpo gólöröme. A bal alsó sarokban az egyenlítő gól szerzője, Curtis Jones (Fotó: AFP/PAUL ELLIS)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.