Danyi Gábor tudja, hogy a korához képest kicsit jobban néz ki

Terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak Danyi Gábor, aki február 18-án ünnepli a hatvanadik születésnapját. Ebben hosszasan beszél az életfelfogásáról, a sikerei titkáról, arról, hogy mit tenne másként, ha tehetné, és a beszélgetésből sok egyéb mellett az is kiderül, hogy ki a három legjobb kézilabdázó, akikkel együtt dolgozhatott.

Forrás: Nemzeti Sport2024. 02. 18. 11:26
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danyi Gábor az egyik legnevesebb magyar kézilabdaedző, aki a Győri Audi ETO kispadján jutott el a csúcsig, a Bajnokok Ligája megnyeréséig. Február 18-a jeles nap a számára, mert ekkor ünnepli a 60. születésnapját, és a Nemzeti Sport ebből az alkalomból hosszú interjút készített vele. Ebben természetesen szóba került a tekintélyes kor, és a vele járó számvetés is, azaz nem áll-e meg ilyenkor egy pillanatra visszagondolni a hat évtizedre.

Fotó: Nemzeti Sport

– Ha meg is állok, az csak azért van, mert a derekam becsípődik, és nem bírok megmozdulni, de ez szerencsére néhány perc alatt megoldódik. A viccet félretéve, próbálok annak szellemében tovább élni, ahogyan előtte tettem. Remélem, ez még jó ideig folytatható így. Az biztos, a sportnak és a felfogásomnak köszönhetem, hogy a koromhoz képest talán kicsit jobban nézek ki. Nagyon örülök, hogy hosszú évekkel ezelőtt úgy döntöttem, a sport, azon belül is a testnevelő tanári pálya és a kézilabda legyen a fő perspektíva az életemben. Igazi testnevelő tanárnak vallom magam, aki elindult valahonnan, és bízom benne, hogy még nincs vége ennek az útnak.

 

A beszélgetés során szó esett a humor fontosságáról, a változásokról, arról, hogy az utóbbi években kikerült a reflektorfényből. Erről ezt mondta:

– Ez így van, ám egyáltalán nem bánom, ez az élet most megfelel nekem: a balatonföldvári letelepedés, onnan átjárni Veszprémbe, nagyon szeretem a szakértői munkát a televízió­ban is. A sok-sok évnyi pörgés után ez most jó. Két unokám van, ez talán a legnagyobb dolog, ami történhetett az életemben, óriási boldogság, mindenkinek kívánom az örömöt, hogy az unoka töltse ki a mindennapjait. Ettől függetlenül nem várom a postást, hogy hozza a nyugdíjat, mert érzek még magamban annyi erőt, és szeretem annyira a kézilabdát, hogy feladatokat vállaljak.

Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Az interjúból kiderült, hogy él-e még az álma, egy BL-induló férficsapat irányítása, a számvetéshez tartozóan pedig az, hogy mit csinálna másként, ha visszamehetne az időben. Danyi Gábor azt is elárulta, hogy miért futott egy hotel lépcsőházában, de szóba került Csuka Mónika és Dosztojevszkij is, és megtudhattuk, ki a három legjobb kézilabdázó, akivel együtt dolgozhatott.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.  

Borítókép: Danyi Gábort a humor segíti át a nehéz helyzeteken (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.