Danyi Gábor kikéri magának, ha bukott edzőnek titulálják

Tíz, Győrben eltöltött év után nagy hirtelenjében kellett távoznia az ETO női kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról Danyi Gábornak. A jövő idénytől már a Siófoknál dolgozó szakember a távozás körülményeiről beszélt a Nemzeti Sportnak, és leszögezte, nem tartja magát bukott edzőnek.

Magyar Nemzet
2021. 05. 20. 10:07
Danyi Gábor
Gyõr, 2020. október 17. Danyi Gábor, a gyõri csapat edzõje a nõi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában játszott Gyõri Audi ETO KC - SCM Ramnicu Valcea mérkõzésen a gyõri Audi Arénában 2020. október 17-én. A Gyõr 38-31-re gyõzött. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danyi Gábort május 7-én menesztette posztjáról a Győr női kézilabdacsapata, amelynél 2011-től másod-, 2018 nyarától vezetőedzőként dolgozott. A szakember az ETO-nál ötször nyert Bajnokok Ligáját, hétszer bajnokságot és hétszer Magyar Kupát. A Nemzeti Sport felvetette, hogy egy kívülállónak úgy tűnhet, hogy dicstelenül és bukott edzőként kellett távoznia az idény hajrájában a Ferencvárostól május 5-én elszenvedett 31-22-es vereség után.

– Az biztos, hogy kurtán-furcsán ért véget a győri korszakom. Természetesen tíz év után szerettem volna tisztességgel és becsülettel elbúcsúzni és befejezni a munkámat Győrben, ám nem nekem kell megindokolni és főleg nem megmagyarázni, hogy miért így kellett történnie. Egy dolgot viszont szeretnék nagyon határozottan tisztázni: mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy jó vagy rossz edző vagyok-e, de hogy én leszegett fejjel távozzam, miközben bukott edzőként próbálnak beállítani néhányan, azt kikérem magamnak. Ha az elvégzett munka és az elért eredmények után nekem magyarázkodnom kell, akkor nagyon furcsa világban élünk, és nagyon furcsa az a közeg is, ahol ezt így értékelik.

Az 57 éves tréner arról is beszélt, nem tudja, hogy valóban a ferencvárosi vereség miatt kellett-e ilyen hirtelen távoznia.

– Nem tudom, hogy összességében min múlt. Viszont szeretnék minden olyan mendemondát és pletykát eloszlatni, hogy a csapat és köztem probléma volt. Minden együttesben vannak olyan játékosok, akik a periférián vannak, elégedetlenek, és a valós tudásuknál többet képzelnek magukról. Ezzel nincs semmi gond, ilyen volt és van a Győrnél is. A probléma az, ha ezt együtt nem tudjuk kezelni. Viszont nem megyek le arra a szintre, ahová néhányan lementek – jelentette ki Danyi.

Öt BL-győzelmet ünnepelhetett Győrben
Fotó: MTI/Czagány Balázs

– Nem követem a közösségi média és a kommentelők világát, de hozzám is eljutott az idény közben távozó Amanda Kurtović kárörvendő reakciója a távozásom kapcsán. Én csak a hála, a tisztelet és a köszönet hangján beszélhetek a klubról. Abba sem akarok belemenni, hogy ha valaki az eredményeimben nem tud hibát találni, akkor esetleg másban keressen kapaszkodót. Én tényleg a lehető legkomolyabban gondoltam azt, hogy minden edző életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, váltania kell. Ezért már tavaly október–novemberben eldöntöttem, hogy az új idényben már nem szeretném az ETO-t irányítani, mert egy másik közegben is kipróbálnám magamat, és adott esetben nem megvárni azt, hogy kirúgjanak, konfliktusom vagy csömöröm legyen. Hittem benne, hogy a sikerek csúcsán, normálisan is el lehet válni, azt mondva egymásnak, köszönöm, hogy itt voltál, és köszönet a munkádért – tette hozzá.

A sikeredző következő állomása Siófok lesz, az ő helyét Győrben pedig Ambros Martín veszi át. Danyi a lap kérésére elárulta, eddig nem beszélt az utódjával, és a vele való kommunikáció nem is szerepel a tervei között.

A Danyi Gáborral készült teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.