Színeszkedés miatt tüntetett a szegedi közönség, majd szomorkodott

A Szeged hazai pályán 28-27-re kikapott a csoportelső Kieltől a kézilabda Bajnokok Ligája 13. fordulójában, így még nem lélegezhet fel. A szegediek biztos továbbjutásához az kell az A jelű nyolcasban, hogy a norvég Kolstad csütörtökön ne nyerjen a Kielce vendégeként, mert az utolsó fordulóban a párizsi vendégjáték nem sok jót ígér.

2024. 02. 28. 20:21
Kézilabda, Pick Szeged-THW Kiel, Bajnokok Ligája, Kolstad, Bellahcene,
Szeged 20240228 Kézilabda Pick Szeged-THW Kiel Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Árvai Károly Forrás: Árvai Károly / Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez az idény egy-egy dicséretes győzelem mellett több kínos vereséget is hozott a Szeged férfikézilabdacsapatának. A klubnál ezt az évet deklaráltan átmenetinek tekintik, s építik a jövő csapatát, ennek jegyében a múlt héten jelentették be, hogy nyárton Szegeden folytatja a pályafutását a norvég válogatott klasszis jobbátlövője, Magnus Röd. Átmenet ide, oda, az persze elvárás, hogy a csapat jusson tovább a Bajnokok Ligjájában a csoportkörből. A Tisza-partiak a 13. fordulóban az A jelű nyolcas éllovasát, a Kielt fogadták, zárásként pedig majd a PSG-hez látogatnak. Nehéz tehát a hajrá.

Kézilabda, Bajnokok Ligája, Pick Szeged-THW Kiel, Bánhidi Bence,  Bellahcene, Kolstad
Verce a Kiel védelme, lő kapura. Fotó: Nemzeti Sport / Árvai Károly

Két fordulóval a vége előtt a Szeged – holtversenyben a Kielcével – az ötödik volt 13 ponttal, mögötte a Zagreb következett 12 ponttal, majd a Kolstad kilenccel. Jó lett volna pontot szerezni a Kiel ellen, hiszen nem csak a Zagreb előzheti meg a magyar csapatot, elméletileg még a norvég Kolstad is ledolgozhatja négypontos hátrányát, mert az egymás elleni mérleg a norvégoknak kedvez. A Szeged ugyanis Norvégiában 13 góllal kikapott (37-24), itthon viszont csak kettővel (29-27) nyert a Kolstad ellen.

A Kiel persze nem volt tekintettel a szegedi tervekre, nyerni akart az első hely bebiztosítása érdekében. A Szeged kezdett jobban, 5-3-ra vezetett, de fordult a kocka, 6-6 után már a hazai csapat üldözte az ellenfelét. Többször volt már három gól is a különbség, Bombac faragta ismét kettőre, szünetben 16-14-re vezetett a Kiel.

A második félidőt ismét a Szeged kezdte jobban, a 38. percben Bánhidi góljával egyenlített (18-18). A végig szoros mérkőzésen 20-20-nál fura jelenet borzolta a kedélyeket. A hazaiaktól az osztrák válogatott szélső, Frimmel ziccerben hibázott. Nem csak azért, mert a Kiel kapusa, a francia válogatottal idén Eb-aranyérmes Bellahcene hárított. Hanem mert a labda eltalálta Bellahcene fejét. Inkább csak az arcának a jobb felét, de eltalálta, amiért a szabályok szerint kérperces büntetés jár.

Bellahcene szerencsére túljátszotta a szerepét. Előbb védett, utána ünnepelt, majd csak ezután jutott eszébe az őt ért sérelem és elterült a parketten... A szegedi közönség fülsüketítően fütyült és tiltakozott. A bírók talán éppen ezért végül nem ítéltek kiállítást. (Az EHF erről a jelenetről sajnos nem közölt videót.)

Rögtön ezután az Eb-n megismert feröeri lövő, Skipagötu félelmetesen nagy gólt dobott.

Az 52. percben Sostaric góljával hosszú idő után ismét vezetett a Szeged (25-24). De persze ezzel nem volt vége. Az utolsó perc 28-27-es Kiel vezetésről kezdődött, de a Szeged támadott. Gólt kellett volna lőni, de elügyetlenkedte a támadást, eladta a labdát a Szeged, 28-27-es vereség lett a vége.

– Mindkét csapat nagyszerűen küzdött. Tudtuk, hogy a Kiel a világ egyik legjobbja, amely nagy tempóban kézilabdázik és rengeteg támadást vezet rendezetlen védelem ellen. A vereség ellenére a játékosainkat dicséret illeti, mindent megpróbáltak, nagyszerűen küzdöttek – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Kárpáti Krisztián, a Szeged vezetőedzője.

Izgulhat tehát a Szeged a továbbjutás miatt. A Kolstad csütörtökön a Kielce vendége lesz, zárásként az utolsó macedón Pelister fogadja. A Kielce kezében van tehát a Szeged sorsa, mert a párizsi sikerben hiba lenne bízni.

A B csoportban a jelenleg harmadik Veszprém csütörtökön a francia Montpellier vendége lesz, majd zárásként a Magdeburgot fogadja. Ha mindkét meccset megnyeri, előreléphet a második helyre, ami egyből negyeddöntőt jelentene.

Borítókép: Samir Bellahcene-t nem zárta szívébe a szegedi közönség (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.