Visszatérő edzőjét ünnepelte a vendégtábor, újra nyert az Újpest!

Vendégsikerrel indult az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. játéknapja, az Újpest a visszatérő Mészöly Géza vezetésével 2-0-ra legyőzte a Puskás Akadémiát. Ezzel a három ponttal több pozíciót lépett előre a tabellán a fővárosi csapat.

2024. 03. 08. 21:54
null
Fotó: VIG JOHANNA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immáron az eltiltásának csökkentése után visszatérő vezetőedzővel, Mészöly Gézával a kispadon kezdett az Újpest péntek este, a Puskás Akadémia vendégeként. Az OTP Bank Liga 24. fordulójának nyitómeccsén 10 perc után előnybe került az előző körben a Fehérvárt legyőző budapesti csapat, miután Peter Ambrose közelről a kapuba talált.

A második gólig volt nyílt a meccs

Ambrose később, a 38. percben megduplázhatta volna a lila-fehérek előnyét, ám négy méterről kevéssel a jobb sarok mellé lőtt, a rendes játékidő hosszabbításában pedig Ognjen Radosevics célzott centikkel fölé. Noha lendületesebb volt az Újpest, az első játékrész „csak” 1-0-s vendégvezetésnél ért véget.

A térfélcserét követően Quentin Macerias, Jonathan Levi és Wojciech Golla is helyzetbe került, a 69. percben Banai Dávid védett nagyot Levi lövésénél, egyszóval érett a hazai gól, ám az Újpest a hajrához közeledve is őrizte egygólos előnyét. A kihagyott helyzetek végül sokba kerültek a Puskásnak, a 74. minutumban ugyanis Radosevics beadása után remekül csúsztatta a kapuba a labdát Georgios Antzoulas, 2-0-ra módosítva az állást. A gól mellett a vendégszektor ekkor hangosan ünnepelte Mészöly Gézát is.

Előzést ért a siker

Az eredmény később már nem változott, 2-0-ra nyert Felcsúton az Újpest, amely sorozatban másodszor örülhetett három pontnak. Nagy szó ez a nemrég még a kiesés rémétől fenyegetett együttes számára, amely ugyan továbbra is az alsóházban van, de érezhetően elindult felfelé. Mészöly Géza együttese jelenleg 30 ponttal áll a bajnokságban, és feljött a tizedikről a nyolcadik helyre.

OTP Bank Liga, 24. forduló
Péntek
Puskás Akadémia–Újpest 0-2
Szombat
12.45: Mezőkövesd–Diósgyőr
15.15: Kecskemét–Kisvárda
Vasárnap
13.00: Paks–Debrecen
15.30: Fehérvár–Ferencváros
20.00: ZTE–MTK Budapest
Valamennyi mérkőzés az M4 Sporton látható!

Borítókép: Ismét győzelemnek örülhettek az Újpest labdarúgói. Képünk illusztráció! (Forrás: facebook.com/ujpestfootballclub)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.