Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Súlyos vádak érték a „primitív edzéseket” tartó sztáredzőt

A topcsapatok jó része új vezetőedzővel kezdi meg a következő idényt. A legutóbb a Chelsea csatlakozott ezen klubok sorába, amely mindössze egy év után megvált Mauricio Pochettinótól. Az öltözőből kiszivárgott beszámolók szerint nem véletlenül, a futballisták nem voltak elégedettek az argentin tréner munkamódszereivel.

2024. 05. 24. 8:55
Mauricio Pochettino mindössze egy évet töltött el a Chelsea-nél
Mauricio Pochettino mindössze egy évet töltött el a Chelsea-nél Fotó: AFP/Paul ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bayern München, Juventus, Liverpool, talán Manchester United és most már a Chelsea is – ezen klubok mind új vezetőedzővel vágnak nekik a következő idénynek. A Liverpoolnál Jürgen Klopp döntött úgy, hogy távozik, de a többi csapatnál a sikertelenség volt az elválás fő oka. Így volt ez Mauricio Pochettino esetében is, akinek kedden jelentette be a távozását a Chelsea. Az argentin szakember tavalyi kinevezésekor egy plusz egy évre szóló szerződést írt alá a londoniakkal, akik most nem éltek a hosszabbítási opcióval. 

Thiago Silva (balra) és Pochettino ideje is lejárt a Chelsea-nél
(balra) és Pochettino ideje is lejárt a Chelsea-nél Fotó: AFP/Henry Nicholls

Pochettino 2023 nyarán egy romokban lévő csapatot vett át Frank Lampardtól. Csak a tizenkettedik lett akkor a Premier League-ben a csapat, ezek után a vezetőség 500 millió eurót sem sajnált arra, hogy új játékosokkal javítsanak a helyzeten. Ez valamelyest sikerült is, mert idén a hatodik lett a Chelsea, de a topcsapatok közé nem tudta visszaverekedni magát, így Pochettinónak búcsút intettek.

A Kékek több játékosa is hitetlenkedésének és sajnálatának adott hangot a közösségi oldalakon, amiért edzőjüknek távoznia kell a klubtól, ám a kiszivárgott beszámolók alapján korántsem volt rózsás a helyzet az öltözőben.

Pochettino túlhajszolta a játékosokat?

Rengeteget voltak sérültek az idényben a Chelsea futballistái, a 2022–23-as kiíráshoz képest, amikor a keret tagjai összevonva 1277 napot hagytak ki, a vasárnap befejezett évadban 2170 napra nőtt ez a szám. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor nem véletlenül. A beszámolók szerint a játékosokat a rengeteg intenzív futóedzéssel és a sok-sok gyakorlással túlhajszolta az edzőstáb. Arról nem is beszélve, hogy a sérülésből visszatért labdarúgóknak elsiettették a visszatérését, ez pedig újabb sérülésekhez vezetett.

A nevüket elhallgatni kérő játékosok azt is megjegyezték, hogy Pochettino taktikai edzései elég primitívek voltak. Utasításokat nemigen kaptak, vagy maximum annyit, hogy improvizáljanak. A The Athletic úgy tudja, az is előfordult, hogy egy futballista csak akkor tudta meg, hogy egy teljesen új szerepkörben kell kipróbálnia magát, amikor kihirdették a kezdőcsapatot.

Hogy a pletykáknak mennyi a valóságalapja, azt valószínűleg sosem fogjuk megtudni. Mindenesetre Pochettino továbbra is kelendő az átigazolási piacon. Kirúgása óta a Bayern Münchennel és a Manchester Uniteddel is összeboronálták a korábban a Tottenham Hotspurnél és a Paris Saint-Germainnél dolgozó edzőt.

A Chelsea pedig bőszen keresi az utódját, és a várakozások szerint már a jövő héten bejelenthetik, hogy ki lesz az. A Daily Telegraph úgy tudja, Kieran McKenna (Ipswich Town), Enzo Maresca (Leicester), Thomas Frank és egy meg nem nevezett sztáredző szerepel a jelöltek listáján.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.