Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Verstappen összetört, Leclerc Ferrari-győzelmet vizionál

A futamgyőztes Max Verstappennek nemcsak Lando Norris nehezítette meg az életét a Formula–1-es Emilia-Romagna Nagydíjon, hanem a huplik is. A további dobogósok közül Norris úgy látta, nem sikerült megtalálniuk a megfelelő beállításokat, ezért nem nyert vasárnap, míg Charles Leclerc szerint a Ferrari sem jár messze a győzelemtől.

2024. 05. 20. 15:43
Verstappent megviselte az imolai futam
Verstappent megviselte az imolai futam Fotó: EPA/DANILO DI GIOVANNI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lando Norris (McLaren) közel állt hozzá, hogy Miami után Imolában is elhappolja a győzelmet (Red Bull) orra előtt, végül csupán hét tized döntött utóbbi javára. Pedig az Emilia-Romagna Nagydíj utolsó tizenöt köréig úgy tűnt, hogy Verstappen ismét senkitől sem zavartatva, nagyon simán győz, Norris pedig mögötte azon dolgozott, hogy lerázza magáról Charles Leclerc-t (Ferrari). A McLaren pilótája azonban annyira iparkodott, hogy nemcsak ezt a küldetést teljesítette, hanem egyre közelebb zárkózott Verstappenhez, aki az abroncsai miatt szenvedett.

Norris (háttal) és Leclerc is Verstappen első helyére pályázik
Norris (háttal) és Leclerc is Verstappen első helyére pályázik Fotó: EPA/Danilo Di Giovanni

Verstappen háta nem bírta a hepehupákat

És mint kiderült, a háta miatt is. A holland pilóta a leintést követően elárulta, fájdalomcsillapítókra lesz szüksége, mielőtt nyugovóra térne.

– Összetörtem a huplik miatt. Az egész testem fáj, a hátam különösképpen. Nagyjából húsz kör után már nem éreztem a hátam, most pedig csak arra várok, hogy lepihenjek, és talán néhány fájdalomcsillapítóra és masszázsra is szükségem lesz – vallotta be a háromszoros világbajnok.

Verstappen hozzátette, kissé aggódik a Red Bull teljesítménye miatt. – Remek autót építettünk, a hétvégék kezdetén mégis küszködünk. Az időmérőre többnyire összekapjuk magunkat, de olykor a futamokon sem tudjuk a legjobbunkat nyújtani, ezúttal is problémáink akadtak a kemény keveréken. Egyáltalán nem működtek – sajnálkozott a holland pilóta, aki szerint a bikáknak fejlesztésekre van szüksége, mivel a McLaren és a Ferrari egyre közelebb férkőzik hozzájuk.

Lando Norris eközben persze nagyon örül ezeknek a fejleményeknek. Utólag csak azt sajnálja, hogy nem sikerült megtalálniuk a jó beállításokat az imolai futamra. – Azt hittük, hogy hidegebb lesz, ennek megfelelő beállításokat választottunk. Erre kicsit ráfizettem. Az elején óvnom kellett a gumikat, úgyhogy a saját versenyemet futottam, emiatt Charles a reméltnél közelebb került hozzám. Aztán viszont kikerültem a forgalomból, működésre bírtam a gumikat, onnantól elég gyors voltam. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel – értékelt a brit versenyző.

A harmadik Charles Leclerc reménykedik benne, hogy a Ferrari is a McLaren példáját fogja követni, és a közeljövőben ő is győzhet.

– A versenytempónk egész jó volt, de az időmérőnk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. A célegyenesben veszítettünk időt a többiekkel szemben, de a pálya többi szakaszán gyorsak voltunk, így a jövőt tekintve jók a kilátásaink. A McLaren és a Red Bull furcsa dolgot csinált a kigyorsításokon. Utána kell járnunk ennek, valószínűleg mi is tudunk változtatni. Ha ez sikerül, akkor lehet esélyünk a győzelemre – bizakodott a monacói pilóta.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.