Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Játékosa apját nevezte ki vezetőedzőnek a magyar futballcsapat, nem ismétlődhet meg a nyilatkozat

Nem várt sokáig a Fehérvár Bartosz Grzelak utódjának megnevezésével. Az Újpest új vezetőedzője helyett a konferencialiga selejtezőjére már Pető Tamás irányításával készül a Fehérvár. Pető Tamás korábban ideiglenesen már irányította a Fejér vármegyei klubot, akkori elhíresült nyilatkozata aligha ismétlődik meg most, hogy fia, Pető Milán is a játékosa lesz.

2024. 06. 15. 19:39
Pető Milán Schön Szabolcs Fehérvár Pető Tamás vezetőedző
Pető Milán (balra) vezetőedzője az új idényben az édesapja lesz a Fehérvár csapatánál Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átalakuló Újpest pénteken jelentette be, hogy Bartosz Grzelak lett az új vezetőedző, aki az elmúlt másfél évben a Fehérvár kispadján ült. A svéd szakember helye nem maradt sokáig üresen, a Fehérvár szombaton már ki is nevezte az utódot. Pető Tamás már ült a klub kispadján megbízott vezetőedzőként, most ő kezdi meg az idényt, amelyben a hazai feladatok mellett konferencialiga-selejtező is vár a Vidire.

A Fehérvárt irányító Bartosz Grzelak nem értett egyet a játékvezetői döntésekkel
Bartosz Grzelak az Újpest kedvéért hagyta ott a Fehérvár kispadját, a helyére Pető Tamás érkezett (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Érdekesség, hogy Pető Tamás saját fiának a vezetőedzője is lesz: Pető Milán tavasszal szerezte meg az első NB I-es gólját a Fehérvár színeiben.

Pető Tamás így már nem nyilatkozhat a játékosairól

Pető Tamás játékosként is megfordult Fehérváron, később tizennégy meccsen a magyar válogatottban is szerepelt. 2015-ben megbízott vezetőedzőként nyolc meccsen már ült az akkor még Videoton néven futó, aktuálisan bajnoki címvédő klub kispadján.

Három vereség után a negyedik meccsén győzelmet aratott a Vidit irányítva, utána pedig elődjének, Bernard Casoninak úgy üzent hatásvadász módon, ami aligha férne bele így, hogy saját fia is a keretben van.

Bebizonyítottuk azt, hogy középszerű, sz…r játékosokkal is tudunk minőségi, jó játékot nyújtani

mondta akkor Pető Tamás.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.