Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Novak Djokovics Wimbledont biztosan kihagyja, de lehet, hogy búcsút kell intenie nagy álmának is

A Roland Garrostól kedden, sérülés miatt visszalépett Novak Djokovics versenyt fut az idővel. A szerb teniszező szinte biztosan lemondhat a wimbledoni tornán való részvételről, de könnyen elképzelhető, hogy kénytelen lesz búcsút inteni az olimpiai aranyról szőtt álmainak is.

2024. 06. 05. 14:39
Novak Djokovics, Roland Garros, Baena
Novak Djokovics idénye váratlan fordulatot vett. Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Djokovics a jobb térdében keletkezett részleges szalagszakadás miatt jelezte, hogy nem tud kiállni szerdán a norvég Casper Ruud elleni mérkőzésre. A 37 esztendős visszalépésével az is eldőlt, hogy hétfőtől a januárban Australian Open-győztes Jannik Sinner ugrik a világranglista élére, és az ATP-rangsorban is ő lesz az éllovas.

Párizs, 2024. június 3.
A szerb Novak Djokovics a földön térdepel az argentin Francisco Cerúndolo elleni játszma közben a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. június 3-án.
Novak Djokovics a padlón, veszélybe került az indulása a nyár fontos versenyein. Fotó: MTI/AP/Christophe Ena

Többhetes kihagyás következik

Djokovicsra tértdműtét vár, melyet sajtóhírek szerint még szerdán elvégeznek – vagy már el is végeztek. A L'Equipe francia sportnapilap arról számolt be, hogy a szerbek 24-szeres Grand Slam-bajnokát szerda reggel operálják meg Párizsban, míg szerb értesülések csak a napot és a helyszínt erősítették meg. Bármikor is kerül(t) sor az operációra, utána a becslések szerint egy legalább háromhetes kényszerpihenő következik Djokovics számára, így gyakorlatilag lehetetlen, hogy a teniszjátékos elinduljon a július 1-jén rajtoló wimbledoni tornán.

 

Veszélyben az olimpiai szereplés is

Jelen állás szerint az is kétséges, hogy a 37 éves klasszis megfelelő állapotban lesz-e a párizsi olimpiára, amelynek teniszversenye július 27-én veszi kezdetét. Djokovics számára kiemelt jelentőséggel bírna a szereplés a játékokon, hiszen még az év elején bejelentette, hogy idei legfontosabb célja a Grand Slamek mellett az olimpiai aranyérem, amely még hiányzik a gyűjteményéből. Nagy kérdés, hogy a 2008-as pekingi olimpián bronzérmes szerb egyáltalán lesz-e olyan állapotban, hogy harcba szálljon az aranyért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.