Melyik angol nem vállalt tizenegyest? Alexander-Arnold árulkodott + videó

Anglia ott van a németországi Európa-bajnokság elődöntőjében, miután szombaton 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel legyőzte a svájci labdarúgó-válogatottat. Az Eb-n egyébként csak epizódszerepet kapó Trent Alexander-Arnold lőtte a négy közé a Háromoroszlánosokat, majd egy belső információt is megosztott a hozzátartozóival.

2024. 07. 07. 9:55
Trent Alexander-Arnold megtette, amit az angolok elvártak tőle
Trent Alexander-Arnold megtette, amit az angolok elvártak tőle Fotó: AFP/Ina FASSBENDER
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol válogatott talán Svájc ellen játszott eddig a legjobban a németországi Európa-bajnokságon, de most sem teljesített lehengerlően Gareth Southgate csapata. Sőt, valójában csak a helvétek 75. percben esett vezető gólja után szedték össze magukat, és mentették hosszabbításra a meccset. A kétszer tizenöt perc után is 1-1 maradt az állás, így tizenegyesek döntöttek.

Harry Kane (balra), esetleg Phil Foden (középen) lehetett az a bizonyos angol?
Harry Kane (balra), esetleg Phil Foden (középen) lehetett az a bizonyos angol? (Fotó: AFP/Anadolu/Hesham Elsherif)

A svájciaknál mindjárt az első lövő, Manuel Akanji rontott, az angolok közül viszont mind teljesítették a feladatukat, így az ötödik körben az Eb-n alig játszó Trent Alexander-Arnold az elődöntőbe lőtte a csapatát, ahol a hollandokkal mérkőznek majd meg a szigetországiak.

A liverpooli védő a meccs után a hozzátartozóival ünnepelt a pálya mellett, és néhány belső információt is megosztott velük. Többek között azt is, hogy volt olyan angol játékos, aki nem akart büntetőt lőni. A videóból ez nem derült ki, az angol szurkolókat azóta is lázban tartja a kérdés, néhányan a 109. percben lecserélt csapatkapitányra, Harry Kane-re, mások pedig Phil Fodenre gyanakodtak, akit épp Alexander-Arnold váltott a 115. percben.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.