Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Ten Hag marad, Rashford távozik a Manchester United csapatától

Az előző szezonban FA-kupát nyerő Manchester United egy évvel meghosszabbította Erik ten Hag szerződését, ami azt jelenti, hogy a holland szakember 2026-ig a klubnál marad. Ezt nem nagyon vette örömmel a manchesteri klub sajátnevelésű klasszisa, Marcus Rashford, akinek alaposan megromlott a kapcsolata a trénerrel és távozni készül.

2024. 07. 04. 14:23
Erik ten Hag felégeti maga mögött a hidakat Manchesterben?
Erik ten Hag felégeti maga mögött a hidakat Manchesterben? Fotó: EPA/PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van egy jó és egy rossz hírem – mondhatja a mai nap a legtöbb Manchester United szurkoló. Hogy miért? Nos, a klubnál már nincs edzőkérdés, ugyanis az elmúlt két szezonban két trófeát nyerő holland Erik ten Hag, aki 2022-ben az Ajaxtól érkezett a Manchester Unitedhez, 2026-ig meghosszabbította a jövőre lejáró szerződését.

English Premier League - Manchester United vs Newcastle United
Valószínűleg elválnak Erik ten Hag és Markus Rashford útjai (Fotó: Peter Powell)

– Nagyon örülök, hogy megállapodásra jutottam a klubbal a közös munka folytatásáról. Ha visszatekintünk az elmúlt két évre, büszkén gondolhatunk a két megszerzett két trófeára, ugyanakkor világossá kell tennünk, hogy rengeteg munkára van szükségünk ahhoz, hogy a klub a régi fényében ragyogjon újra – mondta a BBC-nek az 54 éves edző.

Nos, nem mindenki örül a holland mester hosszabbításának, ugyanis a Sky Sports szerint a klub a nyáron kénytelen lesz megválni egyik legnagyobb sztárjától, a saját nevelésű Marcus Rashfordtól. Ugyanis a támadó kapcsolata nagyon megromlott a holland mesterrel, és ez a viszály a 26 éves játékos teljesítményére is kihatott: a mögöttünk hagyott szezonban 43 tétmérkőzésen mindössze hét gólt és két gólpasszt jegyzett, ráadásul az angolok Eb-keretéből is kimaradt.

A Nemzeti Sport információi szerint a klub nyolcvanmillió fontot szeretne kapni érte, de könnyen lehet, hogy hatvanmillió körüli összeggel is be kell érnie a fent említett teljesítményromlás miatt. Ráadásul nem is egyedül távozhat, ugyanis a Ten Haggal szintén összevesző Jadon Sancho sem marad a klubnál sajtóhírek szerint, ő szintén televízión követheti az Európa-bajnokságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.