Vogel Soma kilógott ki a sorból, de nem ezért cserélték le

Javított a magyar férfi-vízilabdaválogatott a Spanyolországtól elszenvedett vereség után: Varga Zsolt együttese sallangmentesen, 17-10-re legyőzte Japánt. Vigvári volt a legeredményesebb négy góllal, ennél érdekesebb adat, hogy a két kapust leszámítva mindenki dobott legalább egy gólt. A hajrában Vogel Somát Bányai Márk váltotta a kapuban. A magyar válogatott szombaton Ausztrália ellen folytatja.

2024. 08. 01. 22:56
VOGEL Soma
Vogel Soma az utolsó percekre pihenőt kapott Japán ellen Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerbia–Japán 16-15, Franciaország–Japán 14-13, illetve még az olimpia előtt Magyarország–Japán 16-12. Kettő plusz egy eredmény annak alátámasztására, hogy tilos volt lebecsülni Japánt.

VIGVÁRI Vince, magyar vízilabda-válogatott, Olimpia 2024, Japán
Vigvári Vince tüzel. Négyszer talált be. Fotó: Illyés Tibor

A magyar vízilabda-válogatott játékosai nem is tették, végig összeszedetten pólózva magabiztos győzelmet arattak. Mindegyiket negyedet megnyerték; 5-2, 9-4, 12-6, negyedről negyedre így alakult az állás, a végeredmény pedig 17-10. A mindig bátran vállalkozó Vigvári Vince dobta a legtöbb gólt, négyet, de ennél fontosabb adat, hogy a mezőnyjátékosok közül mindenki betalált. A kapus Vogel Somának nem sikerült ez a bravúr, ami persze nem is volt cél, sőt Vogel az utolsó percekre pihenőt kapott, Bányai Márk is bemutatkozott a párizsi olimpián.

A magyar válogatott három forduló után két győzelemmel (Franciaország, Japán) és egy vereséggel (Spanyolország) a második a B csoportban, szombaton Ausztrália lesz a következő ellenfele. 

Férfi vízilabda, B csoport, 3. forduló:
Magyarország–Japán 17-10 (5-2, 4-2, 3-2, 5-4)
magyar gólszerzők: Vigvári 4, Varga 3, Vámos 2, Molnár, Fekete, Angyal, Hárai, Jansik, Nagy, Zalánki, Manhercz.
Az állás:
1. Spanyolország 9 pont
2. Magyarország 6 (37-32)
3. Ausztrália 6 (22-20)
4. Franciaország 3 (34-35)
5. Szerbia 3 (30-38)
6. Japán 0

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.