Beindultak a lilák is – 22 éves védekező középpályást igazoltak a francia Bordeaux-tól

Úgy tűnik, az Újpest új tulajdonosai számára nem éppen tetsző bajnoki szezonkezdés után újabb igazolással szeretnék masszívabbá tenni a csapat középpályáját. Ma hivatalosan is bejelentették, hogy szerződést kötöttek a masszív francia élvonalbeli tapasztalattal rendelkező Tom Lacoux-szal.

2024. 08. 19. 18:33
Lacoux az FC Girondins de Bordeaux-tól érkezett Újpestre
Fotó: ujpestfc.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha az újpesti szurkolók vérmes reményekkel várták a 2024/25-ös bajnokság kezdetét, azért arra rá kellett ébredniük, hogy a Mol tulajdonosi szerepvállalásával nem lesz egyszerre világverő alakulat a lila-fehér gárda. Az újpestiek nagy kedvence, Kovács Zoltán lapunknak korábban elmondta, nincs még kész a keret, augusztus 31-ig folyamatosan erősítik a csapatot. Ennek máris megérkezett az első tagja, ráadásul komoly nemzetközi rutinnal rendelkező középpályást sikerült a liláknak szerződtetniük.

A 22 éves francia Tom Lacoux komoly erősítést jelenthet a Megyeri úton   Fotó: Újpest FC

A francia és portugál élvonalban megfordult 22 éves Tom Lacoux érkezett ugyanis az Újpest FC-hez, aki 2020 decemberében mutatkozott be a francia élvonalban az FC Girondins de Bordeaux színeiben, amelyben 26 mérkőzésen lépett pályára. A 2020/2021-es szezon tavaszán a Paris Saint Germain, a Marseille és az AS Monaco elleni meccsen is játszott, majd a következő idényt is a Ligue 1-ben töltötte. 

A 2022/2023-as szezonban már a másodosztályban szerepelt csapata, de Lacoux továbbra is alapember maradt, 33 meccsen játszott, ezek közül 24-szer kezdőként. Az előző szezonban a portugál első ligában játszott kölcsönben a Famalicaónál, ahol kilenc meccsen kapott lehetőséget, mielőtt visszatért a Bordeaux-hoz. Lacoux jobblábas, 182 centiméter magas játékos, akinek az Újpest nagy hasznát veheti a labdakihozatalok során, illetve védekezésben is, miután karrierje alatt 5 labdaszerzést átlagol meccsenként.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.