Újabb elégtelen a NOB-nak! A négyszeres olimpiai bajnok csak jeggyel mehetett be a tornaversenyekre

Egészen döbbenetes érzéketlenségről tett ismét tanúbizonyságot a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A Franciaországban élő, erdélyi születésű négyszeres olimpiai bajnok tornász, Szabó Katalin jelezte, szívesen részt venne a nyári játékok néhány eseményén. Még választ sem kapott, nemhogy meghívót, a tornaversenyekre pedig a pénztárban vásárolt napijeggyel tudott bejutni.

2024. 08. 07. 11:02
Fotó: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt már több esetben láthattuk, hogy a jelenleg zajló párizsi olimpián több esetben is hadilábon áll a helyes viselkedéssel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Láthattuk ezt például a fél világot megbotránkoztató megnyitóval kapcsolatban, vagy éppen a férfiakra jellemző XY-kromoszómával rendelkező Imane Helif esetében. Nemrég a román közrádió egyik interjújából kiderült, hogy a NOB egyszerűen semmibe vette a világ egyik legsikeresebb tornászát, a Los Angeles-i olimpián négy aranyat és egy ezüstöt nyerő, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok, erdélyi születésű Szabó Katalint.

Szabó Katalinnak hiába van négy olimpiai aranya és egy ezüstje   Fotó: Facebook/Gurzó K. Enikő

Amint az Gurzó K. Enikő újságíró Facebook-posztjából kiderült, a zágoni születésű korábbi tornászklasszis, a Francia Köztársaság Nemzeti Érdemrendje tulajdonosa szeretett volna részt venni az olimpia megnyitóján, esetleg a tornászversenyeken is, és ezt a kérését Szabó Katalin jelezte is a NOB-nak. Mindezt hiába tette, ugyanis az olimpiai bizottságnak esze ágában nem volt a Franciaországban élő, Párizstól mindössze három órányira lakó négyszeres olimpiai bajnoknak meghívót küldeni.

Mint Szabó Katalin a román közrádiónak elmondta, ez az udvariatlanság nagyon rosszul esett neki. Természetesen még ennek ellenére sem akarta kihagyni az olimpia tornaversenyeit, így egyszerűen vett két jegyet, és ezzel már beengedték a szervezők a lelátóra, így végre bejutott szeretett sportágának legnagyobb sporteseményére. Miközben Franciaországban a nevét viseli egy tornacsarnok, ahol edzéseket is tart fiataloknak…

2018 áprilisától Lempdes város sportcsarnoka is a nevemet viseli, ez a város közel van Clermont Ferrand-hoz, vagy Chamalierés-hez, ahol lakom. Ebben a csarnokban most is tartok edzéseket. De nem titok, nagyon szeretem Zágont, és mindig is szeretni fogom, a világon számomra egy szent hely. Érzem, hogy egy napon hazatelepedek a szeretett szülőfalumba, mert édesanyám vágya is az volt, hogy öregkorára maga körül tudhassa a gyerekeit – nyilatkozta korábban az Erdély.ma portálnak a négyszeres olimpiai bajnok.  

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.