Hiába világbajnokunk bravúrja, kibabrált vele a szél

Azok után, hogy vasárnap futamot nyert, Érdi Mária (ILCA 6-os kategória) hétfőn megismételte ezt a teljesítményt a párizsi olimpia vitorlásversenyeiben, ám aztán szerencsétlenül járt. Szélcsend miatt nem tartották meg az utolsó versenyt, ezzel eldőlt, hogy a világ- és Európa-bajnok sportolónk lemarad az éremfutamról. Vadnai Jonatánnal (ILCA 7 hajóosztály) ellentétben, aki hatodik lett, és a legjobbak közé került.

2024. 08. 05. 17:30
Érdi Mária a párizsi olimpián
Érdi Mária a párizsi olimpián Fotó: AFP/Christophe SIMON
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdi Mária szombat este szomorú hangvételű bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán. Az ILCA 6 kategóriában versenyző vitorlázó felfedte, július elején kiújult a deréksérülése, ezért edzeni sem tudott, a párizsi olimpiára is így érkezett. Emellett nagy célokkal is, az aranyérem lebegett a szeme előtt. De vasárnapig nem jött ki neki a lépés a játékokon, szombat este az összetett 25. helyen állt, és lemondott arról, hogy olimpiai bajnok legyen.

Azóta viszont begyújtotta a rakétákat, és vasárnap megnyerte a női szakágának 8. futamát, ezzel hét helyet javított. Érdi aztán hétfőn is remekelt, ismét győzött, negyven másodperccel a második helyezett előtt ért célba. Összetettben már a 14., de ez nem biztosítja az éremfutamban való részvételt, hiszen oda a legjobb tíz kerül be. Az utolsó versenyen még lett volna rá esélye, hogy beverekedje magát az élmezőnybe, ám szélcsend miatt félbeszakították a futamot, és nem is folytatják. Így Érdi Mária nem tudott javítani a helyezésén, elbúcsúzik Párizstól.

A férfiaknál pedig el is halasztották a hétfői versenyeket. Ezeket végül nem is rendezik meg, ezzel eldőlt, hogy Vadnai Jonatán (ILCA 7 hajóosztály) hatodikként került a keddre tervezett éremfutamba.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.