Zalánki cipelt terhekről, ifista hibákról és óriási csalódásról beszélt az elvesztett bronzmeccs után

Zalánki Gergő szokásához híven az Egyesült Államok ellen ötméteresekkel 11-8-ra elvesztett bronzmeccs után is vállalta az értékelést és őszintén mondta el a véleményét. A balkezes játékos nem kertelt, óriási csalódás, hogy a magyar férfivízilabda-válogatott csak a negyedik helyen végzett a párizsi olimpián.

2024. 08. 11. 12:35
ZALÁNKI Gergõ
Zalánki Gergő két gólt dobott az Egyesült Államok elleni bronzmeccsen, az ötméterest aztán ő is elhibázta Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott Horvátország ellen három ötméterest is hibázott – igaz, ezek közül az egyiknél Vámos Márton a kipattanóból ismételhetett és betalált –, majd az Egyesült Államok elleni bronzmérkőzésen Varga Dénes a rendes játékidőben ismét rontott, amit a büntetőpárbajban további három rontás követett. A magyar válogatott tehát zsinórban hét ötméterest is elhibázott. Először is azt kérdeztük Zalánki Gergőt, ennek mi az oka.

ZALÁNKI Gergõ, magyar vízilabda-válogatott, bronzmeccs, Egyesült Államok, negyedik hely, Párizs, olimpia 2024
Zalánki Gergő nagyon elfáradt az Egyesült Államok elleni bronzmeccs végére (Fotó: Kovács Tamás)

– Mivel magyarázható? Fogalmam sincs. Az ötméteres már csak lutri – Zalánki igyekezett minél rövidebbre szabni választ a kellemetlen kérdésre.

Aztán önkritikusan beszélt azt Egyesült Államok ellen 11-8-ra elvesztett bronzmeccsről.

Olyan hibákat csináltunk megint, amiket ifi szinten nem követnek el játékosok. Az amerikaiak higgadtak voltak, belőtték a fórokat, többet cseréltek, én a végén már felúszni sem tudtam. Az döntött, hogy ők a végére frissebbek maradtak

– mondta Zalánki, majd kérdésre válaszolva egyet is értett vele meg nem is, hogy az elnyúlt klubszezonnal, az olaszok elleni drámai meccset együtt extra terheket cipelt a magyar válogatott.

Cipeltünk itt mindent

– egyszerűsítette le a választ arra utalva, hogy semmi sem működött igazán jól az olimpia alatt.

A vigaszt, miszerint a negyedik hely összességében pozitív, Zalánki csuklóból visszautasította:

Én ezt nem látom annyira pozitívnak. Óriási csalódás. Az elődöntőben gyengén játszottunk, a mai meccs egy fokkal jobb volt. Ilyen játékkal bárkitől kikapunk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.