Cristiano Ronaldo titkolózni fog, most Marco Rossi szavait visszhangozta

A 2024/25-ös labdarúgó Nemzetek Ligája első, csütörtöki játéknapján Portugália azonnal pályára lép, méghozzá csoportrangadón fogadja Lisszabonban a legutóbbi kiírás ezüstérmesét, Horvátországot. A harminckilenc éves Cristiano Ronaldo továbbra is tagja a portugál nemzeti csapatnak, az ötszörös aranylabdásnak meg sem fordult a fejében, hogy a rosszul sikerült Európa-bajnokság után lemondja a válogatottságot. Cristiano Ronaldo úgy gondolja: amikor meg kell majd hoznia ezt a döntést, az nem lesz nehéz.

2024. 09. 03. 7:46
Portugal's forward #07 Cristiano Ronaldo portugál válogatott nemzetek ligája heads the ball past Slovenia's defender #02 Zan Karnicnik during the UEFA Euro 2024 round of 16 football match between Portugal and Slovenia at the Frankfurt Arena in Frankfurt am Main on July 1, 2024. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Cristiano Ronaldo az Európa-bajnokság kudarca után is folytatja a portugál válogatottban Fotó: AFP/JAVIER SORIANO
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cristiano Ronaldo a nyári Európa-bajnokság második legidősebb futballistája volt honfitársa, Pepe mögött. A negyvenegy éves védő be is fejezte pályafutását a portugálok Franciaország ellen tizenegyesekkel elveszített negyeddöntőjében, Cristiano Ronaldo viszont továbbra is két fronton teljesít: az al-Nasszr mellett a portugál válogatottnak is rendelkezésére áll, minden bizonnyal pályára lép csütörtökön, a Horvátország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

UEFA EURO 2024 - Quarter-finals - France vs Portugal 
epa11461177 Cristiano Ronaldo of Portugal looks on after losing the penalty shootout of the UEFA EURO 2024 quarter-finals soccer match between France and Portugal, in Hamburg, Germany, 05 July 2024.  EPA/FILIP SINGER portugál válogatott nemzetek ligája
Cristiano Ronaldo úgy érzi, tud még segíteni a portugál válogatottnak (Fotó: EPA/Filip Singer)

Meg sem fordult a fejemben az Európa-bajnokság után, hogy elhagyjam a nemzeti csapatot – szögezte le Cristiano Ronaldo, akinek az idei volt az első olyan nagy világversenye (Eb vagy vb), amelyen nem szerzett gólt.

Meddig játszik Cristiano Ronaldo a portugál válogatottban?

Ronaldo kiszorulása a 2022-es világbajnokság alatt vált először lehetséges forgatókönyvvé, amikor az egyenes kieséses szakaszban a padon találta magát. A vb után Fernando Santos szövetségi kapitánynak mennie kellett, s egyértelműnek tűnik, hogy Ronaldo túlnőtt a csapaton. Az a kapitány, amelyik önként akarja háttérbe szorítani, az állásával játszik.

Szavaiból kiderült: Cristiano Ronaldo maga is úgy gondolja, hogy addig fog játszani a portugál válogatottban, amíg akar.

– Amikor visszavonulok a válogatottól, nem fogom senkinek előre elárulni. Az én spontán, de egyben alaposan átgondolt döntésem lesz. Amikor eljön az idő, továbblépek. Nem lesz nehéz meghozni a döntést. Ha azt érzem, hogy már nem teszek hozzá a csapathoz, magamtól fogok távozni.

Ronaldo az Eb-negyeddöntős szereplést sem tekinti kudarcnak.

– Az emberek elvárásai a válogatottal szemben túlságosan magasak voltak – jelentette ki Cristiano Ronaldo, mintha csak Marco Rossi szavait akarta volna visszhangozni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.