Lamine Yamal duplájával BL-csapatot vert meg, tovább robog az eddig hibátlan Barcelona + videó

Egyelőre megállíthatatlan az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokságban az FC Barcelona, amely vasárnap este vendégként győzte le 4-1-re a Bajnokok Ligája-szereplő Girona együttesét. Ez volt Hansi Flick vezetőedző együttesének ötödik bajnoki sikere, így a katalán klub továbbra is hibátlan a La Ligában.

2024. 09. 16. 7:54
A Gironának sem volt ellenszere a Barcelona játéka ellen. Forrás: x.com/fcbarcelona
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lamine Yamal duplájával már a szünetig kétgólos előnybe került a Barcelona, amely a térfélcserét követően Dani Olmo és Pedri góljával biztosította be győzelmét. A 64. percben 4-0-ra vezetett az előző bajnoki kiírás ezüstérmese, végül a hajrában Cristhian Stuani szépített, és alakította ki a 4-1-es végeredményt. Az utolsó percekben Ferran Torres kiállítása miatt emberhátrányba került a Barcelona, ám ennek már nem volt jelentősége.

 

„Láthatóan magabiztosabbak vagyunk”

A katalánok egyedüli csapatként mondhatják el magukról, hogy öt játéknap után is százszázalékos teljesítménnyel állnak a spanyol első osztályban. A 15 pontos Barcelonát a jelenleg 11 ponttal álló Real Madrid követi.

Minden mérkőzéshez úgy állsz hozzá, hogy nyerni akarsz. Az az önbizalom, amelyet az utóbbi négy mérkőzésen felépítettünk, vasárnap is látható volt. Nagyon egységesek voltunk, együtt mozogtunk a pályán, magasan letámadtunk. Ezt nem könnyű kivitelezni, de fontos, hogy mindig nyomást gyakoroljunk a labdás emberre, szerintem ezt ma jól csináltuk. Láthatóan magabiztosabbak vagyunk. Amikor nálunk van a labda, a csapatban megvan a minőség, hogy jól játsszuk meg, és helyzeteket alakítsunk ki. Ezúttal is sok lehetőségünk volt, akár több gólt is szerezhettünk volna, de összességében nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével

 – idézte az Eurobarca.hu a vezetőedző, Hansi Flick nyilatkozatát.

Hétközben a Girona és a Barcelona is megkezdi szereplését a megújult, immáron ligarendszerben zajló Bajnokok Ligájában. A Girona szeptember 18-án, szerdán a PSG vendége lesz Párizsban, míg a Barca csütörtök este a Monaco vendége lesz. A La Liga-forduló zárómeccsét, a Rayo Vallecano és az Osasuna összecsapását hétfő este rendezik.

La Liga, az 5. forduló eredményei

Atlético Madrid–Valencia 3-0 (1-0)
Las Palmas–Athletic Bilbao 2-3 (0-2)
Girona–FC Barcelona 1-4 (0-2)
Celta Vigo–Valladolid 3-1 (2-0)
Real Mallorca–Villarreal 1-2 (0-1)
Espanyol–Alavés 3-2 (1-1)
Sevilla–Getafe 1-0 (1-0)
Real Sociedad–Real Madrid 0-2 (0-0)
Real Betis–Leganés 2-0 (0-0)

Hétfőn játsszák:
Rayo Vallecano–Osasuna 21.00

 

A bajnokság állása

1. FC Barcelona     5 mérkőzés    15 pont
2. Real Madrid     5    11
3. Atlético Madrid     5    11
4. Villarreal     5    11
5. Celta Vigo     5    9
6. Girona         5    7
7. Espanyol     5    7
8. Athletic Bilbao     5    7
9. Alavés         5    7
10. Osasuna     4    7
11. Mallorca     5    5
12. Real Betis     4    5
13. Sevilla         5    5
14. Leganés     5    5
15. Rayo Vallecano     4    4
16. Valladolid     5    4
17. Real Sociedad     5    4
18. Getafe         4    3
19. Las Palmas     5    2
20. Valencia     5    1

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.