A Liverpool edzője nem volt elájulva Szoboszlaiék kedves gesztusától

Arne Slot nem a megszokott módon ünnepelte 46. születésnapját. A Liverpool vezetőedzője először vezette új csapatát a Bajnokok Ligájában, és az angolok a kezdeti gyomros után 3-1-re nyertek az AC Milan ellen a San Siróban. Slot persze a győzelemnek örült, a keddi meccs előtt viszont nem sikerült őt elkápráztatnia Szoboszlai Dominikéknak.

2024. 09. 18. 5:05
AC Milan v Liverpool FC - UEFA Champions League 2024/25
A Liverpoolt irányító Arne Slot a San Siróban ünnepelte a születésnapját Fotó: AFP/NurPhoto/Giuseppe Maffia
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Születésnap ide vagy oda, ha meccsnap van, akkor egy edzőnek a stadionban a helye. Így volt ez kedden Arne Slottal is, akinek a 46. születésnapján a Liverpoollal a San Siróban volt jelenése, a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös kiírásának első meccsnapján az AC Milan látta vendégül az angol csapatot.

AC Milan v Liverpool FC - UEFA Champions League 2024/25
A Liverpool játékosai győzelemmel lepték meg az edzőjüket Fotó: AFP/NurPhoto/Giuseppe Maffia

– Nagyszerű volt, hogy egy ilyen stadionban ünnepelhettem a születésnapomat, és aztán persze a győzelem volt a hab a tortán. Öt perc után nem számítottam ilyesmire, de végül jól sikerült a találkozó – nyilatkozta a TNT Sportsnak Arne Slot.

A holland edző a Liverpool rémálomba illő kezdésére utalt. A milánóiak az első három percben egy-egy gyors kontrával kétszer is eljutottak a vendégek kapujáig. Az elsőből még nem lett gól, a másodikat viszont már nem úszták meg a Vörösök, Christian Pulisic gyorsan 1-0-ra módosította az állást. Eltartott a Liverpoolnak, míg összeszedte magát, de aztán még az első félidőben sikerült fordítania, Ibrahima Konaté és Virgil van Dijk is rögzített helyzetből fejelt egy-egy gólt. Majd Szoboszlai Dominik vitte be a kegyelemdöfést a 67. percben, így múlták felül 3-1-re az olaszokat az angolok.

A Nottingham Forest elleni 1-0-s vereség után különösen rossz volt látnia Slotnak, hogy az együttese már a 3. percben hátrányba került.

– A szombati vereség fájdalmas volt, aztán most gyorsan kaptunk egy gólt, úgyhogy azon gondolkoztam, miként reagál majd erre a csapatom. Egészen hihetetlen, hogy kikaptunk otthon a Foresttől, miközben tudunk úgy is játszani, ahogy ma – tette hozzá a holland szakember.

Slot az interjúban azt is elárulta, a meccs előtt a játékosok süteménnyel lepték meg őt, és énekeltek is neki. A nyáron kinevezett tréner utóbbi nélkül meglett volna. – Jobban tetszett, ahogy játszottak, mint ahogy énekeltek – vallotta be mosolyogva.

 

Nem kezdett rosszul a Liverpool?

Később, a sajtótájékoztatóján Slot még kitért a szörnyű kezdésre, ami ugyanakkor szerinte nem is volt annyira szörnyű.

– Amikor három-öt perc után már volt egy ziccere is az ellenfélnek, amit ugyan leshelyzet előzött meg, és ennyi idő alatt hátrányba is kerültünk, akkor furcsán hangzik, ha azt mondom, hogy nem is kezdtünk olyan rosszul. Szerintem az elejétől kezdve irányítottuk a meccset. Az első öt percben két alkalommal elveszítettük a labdát, amikor rossz döntéseket hoztunk, és ebből kontrázott az ellenfél – magyarázta.

A Liverpool vezetőedzője Szoboszlai Dominikről és Alexis Mac Allisterről külön is szót ejtett.

– Kérdeztek valamit Domról és Mac Allisterről, hogy szélsőként játszottak-e. Talán nem fordították le pontosan. Szerintem mindketten jól játszottak, de nem szélsőként, hanem középpályásként szerepeltek – húzta alá Slot. 

A Milan elveszítette a fonalat

Az AC Milan nyáron kinevezett edzője, Paulo Fonseca elégedett lehetett a meccs első perceivel, ám aztán sima vereség lett a vége. A portugál tréner elismerte, a jobb csapat nyert.

– A Liverpool ellen játszottunk, amely egy nagyszerű együttes. Jól kezdtük a meccset a támadást és a védekezést is tekintve, de aztán rögzített helyzetből kaptunk két gólt, ami megváltoztatta a mérkőzés menetét. 

A történtek miatt összezavarodtunk, és ha a csapat önbizalomhiányban szenved, nem csináljuk azt, amit előzetesen begyakoroltunk. Megmondtam a játékosoknak, hogy nem követhetünk el ilyen hibákat ezeken a meccseken. De közben el kell ismernünk, hogy a Liverpool jelenleg jobb csapat nálunk. Nekünk azon kell dolgoznunk, hogy ne csak húsz percig játszunk jól, hanem hetven-kilencven percig úgy teljesítsünk, ahogy elterveztük. Mert most a Liverpool második gólja után a csapat már nem játszott tovább, anélkül pedig nehéz bármit is elérni 

– sajnálkozott a Sky Sports Italia kamerái előtt Fonseca.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.