Keserű bejelentés, a Liverpool sztárja nem játszhat az Arsenal ellen

A Premier League kilencedik fordulójának rangadóját Londonban rendezik, ahol a 21 ponttal éllovas Liverpool a 17 ponttal a harmadik helyen álló Arsenal vendége lesz vasárnap (17.30). Arne Slot, a Liverpool edzője kijavítaná az előző idény hibáját, és a csapat sérültjeiről is bejelentést tett: Diogo Jota nem játszhat.

2024. 10. 25. 18:15
Slot kinevezése óta szárnyal a Liverpool
Slot kinevezése óta szárnyal a Liverpool Fotó: AFP/Paul ELLIS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik csapatában nem játszhat a múlt heti Chelsea elleni bajnokin megsérült Diogo Jota, ezt Arne Slot, a Liverpool vezetőedzője jelentette be. A vörösök Jota mellett valószínűleg nem számíthatnak Federico Chiesa és Conor Bradley játékára sem, míg Harvey Elliott és Alisson továbbra is sérült, írja a Daily Mail.

Diogo Jota (balra) ismét megsérült
Diogo Jota a Chelsea ellen sérült meg (Fotó: AFP/PAUL ELLIS)

Mindez azt is jelenti, hogy a Liverpool csatára Darwin Nunez lehet az Arsenal ellen, aki múlt héten a Chelsea ellen 2-1-re megnyert meccsen is bejött csereként az akkor megsérült Jota helyére, majd a Lipcse ellen megnyert BL-meccsen is az uruguayi szerepelt, ő jegyezte a győztes gólt az 1-0-ra megnyert mérkőzésen.

Slot nem keresi a kifogásokat a sérültek miatt londoni rangadó előtt:

– Tudjuk, mennyire fontosak a közvetlen riválisok elleni pontok és azt is tudjuk, hogy az Arsenal egyike ezeknek a csapatoknak. Nem mindegy, hogy szerezzük vagy hullajtjuk a pontokat ezeken a rangadókon, lásd az előző idényt.

A holland edző ezzel arra utalt, hogy a Liverpool az Arsenal és a Manchester City elleni rangadókon négy meccsből egyet sem tudott megnyerni az előző évadban, s végül harmadik lett a két rivális mögött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.