Liu Shaolin Sándor a közösségi oldalán üzent: Újra itt vagyunk! + videó

Kanadában a hét végén megkezdődött a rövid pályás gyorskorcsolyázók World Tour-sorozata, a megreformált világkupa-sorozat. Montrealban az első napon a magyar csapatból Kónya Zsófia szerepelt a legjobban, aki 500 és 1000 méteren is biztosította a helyét a negyeddöntőben. A kínai csapatban ezúttal is ott van a magyar színekben olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor.

2024. 10. 26. 9:58
Liu Shaolin Sándor
Liu Shaolin Sándor Forrás: Instagram/shaolinliu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid pályás gyorskorcsolyában a World Tour-sorozatban változott a versenyek lebonyolítása. megszűnt a „távduplázás”. Eddig egy-egy világkupa-állomáson mindig duplán rendeztek meg egy-egy távot, vagyis a hat versenyen kétszer fordult elő, hogy két győztest avattak 500-on, kétszer 1000-en és kétszer 1500 méteren. A World Tour-sorozat nyitóállomásán Montrealban a kínai csapatban ezúttal is ott van a magyar színekben olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor. A Nemetközi Korcsolyázó-szövetség (ISU) a beharangozójában ki is tér rájuk, kiemelve az országváltásukat és azt, hogy Liu Shaoang kétszeres olimpiai és nyolcszsoros világbajnok.

Liu Shaolin Sándor Forrás: Instagram/shaolinliu
Liu Shaolin Sándor (Forrás: Instagram/shaolinliu)

Liu Shaolin Sándor a közösségi oldalán meg is osztott négy fotót azzal a felütéssel, hogy „újra itt vagyunk!”.

Liu Shaoang remekül kezdett Montrealban

 Pénteken férfi 500 méteren Liu Shaoang futamában az első helyen végezve jutott tovább a negyeddöntőbe, Liu Shaolin harmadik helye ehhez nem volt elegendő, ő a vigaszágra került, miként a három magyar versenyző, Tiborcz Dániel, Jászapái Péter és Csizmadia Márk is. Tiborcz abban a futamban ötödik lett, amit Liu Shaoang megnyert – csak első kettő jutott tovább. 1000 méteren Nógrádi Bence és Jászapáti Péter, 1500 méteren Nógrádi Bence és Bontovics Balázs is vigaszágas. Liu Shaoang ugyanakkor 1000 méteren futammásodikként lett negyeddöntős.

Új lebonyolítás, új trófea (Forrás: ISU)

Kónya Zsófia 500 és 1000 méteren is negyeddöntős

A nőknél 500 méteren Kónya Zsófia bejutott a negyeddöntőbe, Jászapáti Petra és Somogyi Barbara a vigaszágon folytathatja. Kónya 1000 méteren is biztosította a helyét a negyeddöntőben, Jászapáti és Somodi Maja a vigaszágon próbálhat csatlakozni hozzá. 1500-on Sziliczei-Német Rebeka, Jászapáti és Somodi egyaránt vigaszágas.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.