Hadat üzent a Real Madrid: „Az Aranylabda számunkra többé nem létezik”

Nehezen emészti meg a Real Madrid, hogy minden bizonnyal nem Vinícius Júnior lesz az Aranylabda idei győztese a hétfő esti, párizsi díjátadó gálán. A klub bosszúból bojkottálja az eseményt, noha a Marca információja szerint előzetesen ötvenfős küldöttséggel utazott volna megünnepelni Vinícius sikerét. A spanyol sportlap szerint most egyértelmű és rideg a Real álláspontja: az Aranylabda megszűnt létezni…

2024. 10. 28. 18:24
Real Madrid C.F. v Borussia Dortmund - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD3
Vinícius három gólt szerzett a Real Madrid Dortmund elleni BL-meccsén, de Aranylabdája nem lesz egyelőre. Fotó: GUILLERMO MARTINEZ
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, a Real Madrid háza táján mindenki biztosra vette és hangot is adtak neki, hogy idén Vinícius Júnior kapja meg az Aranylabdát, ám hétfőn kiderült, hogy a brazil el sem utazik a díjátadóra, mert a spanyol klubnál megtudták, mégsem ő lesz a díjazott. A Marca most részleteket közölt a királyi gárdánál uralkodó hangulatról, ami a cikk szerint cseppet sem fényes. Aligha hihette Madridban bárki, hogy az ősi rivális Barcelona ellen szombaton elszenvedett 4-0-s vereség után ilyen hamar újabb váratlan és fájó pofont kapnak.

A Real Madrid állítólag ötórás műsorral készült az Aranylabda-gálára a saját médiájában, ám ezt most lemondták. Sőt az Aranylabda minden fronton eltűnt a csapat háza táján. Ahogy a Marca fogalmaz, ez most a klub álláspontja: „Az Aranylabda számunkra többé nem létezik”. Továbbá az, hogy most a csapat előtt álló feladatokra kell koncentrálni.

A Marca arról is ír, hogy Florentino Pérez elnök ötvenfős küldöttség utazását tervezte az Aranylabda-gálára, ami jól mutatja, hogy nagy ünneplésre készültek, ám a klub végül teljes egészében bojkottálja a párizsi eseményt, az elnöki döntés értelmében senki sem utazhatott el.

Állítólag vasárnap reggel kezdtek el érkezni a hírek Madridba, hogy mégsem Vinícius nyeri az Aranylabdát. Arról is lehet olvasni, hogy informálisan, a Manchester Citytől tudta meg a spanyol klub, hogy nem Vinícius, hanem Rodri lesz a győztes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.