Kiakadtak a Bayernnél, a repülőn éjszakáztak a játékosok

A tervek szerint tegnap éjjel, a Hertha elleni bajnoki után egyből Dohába utazott volna a Bayern München a klubvilágbajnokságra. Csakhogy a bajorok gépe harminc másodperccel kicsúszott az felszállással az éjféli határidőből, ezután ugyanis a hatóságok nem engedélyezik az indulást. Így a müncheniek a gépen töltötték az éjszakát Berlinben, és csak reggel kezdték meg útjukat Katarba.

Magyar Nemzet
2021. 02. 06. 10:21
Holstein Kiel - Bayern Munich
Thomas Müller is karanténba került Fotó: Christian Charisius Forrás: dpa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap este azért hozták fél órával előrébb a Hertha–Bayern München meccs kezdési időpontját, hogy a bajorok a mérkőzés után tovább tudjanak utazni Dohába, a klubvilágbajnokság helyszínére. A terv azonban füstbe ment, miután a gép a 23.15-ös indulás helyett csak az utolsó pillanatban, 23.59-kor próbálkozott meg a felszállással. Ekkor azonban harminc másodperccel kicsúszott a határidőből. A szabályok szerint Berlinben éjfél után nem tartózkodhat repülő a légtérben, ezért nem engedték felszállni a Bayern küldöttségét.

A Sky Sports cikke szerint a késlekedés oka az erős havazás és a csúszós útviszonyok voltak, ráadásul jégteleníteni is kellett a gépet, ezért nem tudtak időben elindulni. A játékosok és a stábtagok a repülőn töltötték az éjszakát, és csak reggel 6.52-kor szálltak fel, így várhatóan több mint hétórás késéssel érkeznek meg Dohába.

– Teljesen kikészültünk a hatóságok intézkedése és a brandenburgi szabályok miatt. Fogalmuk sincs, hogy mit tettek a csapatunkkal – dühöngött Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern ügyvezetője.

A müncheniek az egyiptomi Al-Ahli ellen kezdik meg szereplésüket a dohai klubvilágbajnokság elődöntőjében hétfőn.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.