Alapítványán keresztül segíti a klímaváltozás áldozatait a sztárénekesnő

Rihanna alapítványa 15 millió dollárt adományoz a hátrányos helyzetű régiók és társadalmi rétegek megsegítésére.

Forrás: MTI2022. 01. 26. 13:14
Rihanna
New York, 2019. szeptember 13. Rihanna barbadosi énekesnõ-színésznõ az ötödik alkalommal megrendezett, Diamond Ball jótékonysági rendezvényen New Yorkban 2019. szeptember 12-én. Az est bevételét a Rihanna nagyszüleirõl, Clara és Lionel Braithwaite-rõl elnevezett alapítvány javára fordítják. MTI/EPA/Peter Foley Fotó: Peter Foley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sztárénekes Rihanna alapítványa 15 millió dollárt (4,8 milliárd forintot) adományoz a klímakatasztrófák által sújtott hátrányos helyzetű régiók és társadalmi rétegek megsegítésére – számolt be róla a távirati iroda.

A We Found Love című szám előadója kedden jelentette be, hogy Clara Lionel Foundation elnevezésű alapítványán keresztül 18 klímaigazságosságért küzdő szervezetet támogat, amelyek hét karib-tengeri országban és az Egyesült Államokban tevékenykednek. A szervezetek között szerepel a Climate Justice Alliance, az Indigenous Environmental Network és a Movement for Black Lives.

A klímakatasztrófák, amelyeknek gyakorisága és intenzitása is egyre nő, nem minden közösségre hatnak egyenlően, a színes közösségeket és a szigeteken élőket sújtja leginkább a klímaváltozás

– fogalmazott a tudósítás szerint Rihanna, aki a karibi Barbadosról származik.

Mint kiemelte:

ennek az egyenlőtlenségnek a felszámolása motiválja alapítványát, amelyet nagyszüleiről nevezett el, és amely prioritásnak tekinti mind az éghajlatváltozással szembeni ellenállóképességgel, mind az éghajlati igazságossággal kapcsolatos munkát.

A Twitter társalapítója, Jack Dorsey #StartSmall nevű filantróp kezdeményezésével karöltve az adományok olyan közösségeket céloznak meg, amelyeket nők, LMBT, fekete és őslakos vezetők irányítanak, mivel az ő közösségeik vannak a legnagyobb veszélyben.

A támogatóknak partneri kapcsolatokat kell kiépíteniük az alulról szerveződő szervezetekkel, amelyek tisztában vannak azzal, mi szükséges az éghajlati igazságosság eléréséhez saját közösségeikben

– nyilatkozta Justine Lucas, a Clara Lionel Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Borítókép: Rihanna (Fotó: MTI/EPA)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.