időjárás 12°C Dezső 2022. május 23.
logo

Alapítványán keresztül segíti a klímaváltozás áldozatait a sztárénekesnő

Forrás: MTI
2022.01.26. 13:14 2022.01.26. 20:18
Alapítványán keresztül segíti a klímaváltozás áldozatait a sztárénekesnő

A sztárénekes Rihanna alapítványa 15 millió dollárt (4,8 milliárd forintot) adományoz a klímakatasztrófák által sújtott hátrányos helyzetű régiók és társadalmi rétegek megsegítésére – számolt be róla a távirati iroda.

A We Found Love című szám előadója kedden jelentette be, hogy Clara Lionel Foundation elnevezésű alapítványán keresztül 18 klímaigazságosságért küzdő szervezetet támogat, amelyek hét karib-tengeri országban és az Egyesült Államokban tevékenykednek. A szervezetek között szerepel a Climate Justice Alliance, az Indigenous Environmental Network és a Movement for Black Lives.

A klímakatasztrófák, amelyeknek gyakorisága és intenzitása is egyre nő, nem minden közösségre hatnak egyenlően, a színes közösségeket és a szigeteken élőket sújtja leginkább a klímaváltozás

– fogalmazott a tudósítás szerint Rihanna, aki a karibi Barbadosról származik.

Dominóhatás

Popsztár harminchárom évesen még nem kapott ilyen jelentős elismerést hazájától: Rihannát Barbados nemzeti hőse címmel tüntette ki a kormány.

Mint kiemelte:

ennek az egyenlőtlenségnek a felszámolása motiválja alapítványát, amelyet nagyszüleiről nevezett el, és amely prioritásnak tekinti mind az éghajlatváltozással szembeni ellenállóképességgel, mind az éghajlati igazságossággal kapcsolatos munkát.

A Twitter társalapítója, Jack Dorsey #StartSmall nevű filantróp kezdeményezésével karöltve az adományok olyan közösségeket céloznak meg, amelyeket nők, LMBT, fekete és őslakos vezetők irányítanak, mivel az ő közösségeik vannak a legnagyobb veszélyben.

A támogatóknak partneri kapcsolatokat kell kiépíteniük az alulról szerveződő szervezetekkel, amelyek tisztában vannak azzal, mi szükséges az éghajlati igazságosság eléréséhez saját közösségeikben

– nyilatkozta Justine Lucas, a Clara Lionel Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Borítókép: Rihanna (Fotó: MTI/EPA)